21 Aralık 2016 10:41

‘Terör operasyonu’ sosyal medya suçlamasına dönüştü 

Adana'da 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla gözaltına alınanlar 'terör örgütü üyeliği'nden serbest bırakıldı. Tutuklamalar sosyal medya paylaşımlarından.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

12 Aralık günü isimsiz bir ihbara dayanarak  'silahlı terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası' suçlaması ile gözaltına alınan çoğu HDP üye ve yöneticilerinin 'terör örgütü üyeliği'nden serbest bırakıldıları, tutuklanan Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi üyesi Derya Çiçek Nar ve HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Basri Çelik'in de aralarında bulunduğu  5 kişinin facebook paylaşımları nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan çoğu HDP üye ve yöneticisi 20 kişiden 5 kişi tutuklanmış, 4 kişi ev hapsine gönderilmiş, 9 kişi adli kontrolle serbest bırakılmış, 2 kişi savcılık sorgulaması sonrası serbest bırakılmıştı. Beşiktaş'taki bombalı saldırının ardından isimsiz ihbarla "HDP'ye terör operasyonu" diye başlayan süreçte aralarında Emek Partisi Üyesi Tugay Bek, HDP İl Eş Başkanları Gülseren Tural ve Hüseyin Beyaz, İlçe Eşbaşkanı Suzan Kılıç ve TÖP G üyesi Derya Çiçek Nar'ın da bulunduğu 20 kişi bir hafta boyunca gözaltında tutulduktan sonra adliyeye  çıktı. "Terör operasyonu" ve "bombalı saldırı yapacaklar"  diyerek silahlı terör üyeliği iddiası ile gözaltı gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen siyasetçilerin tamamının örgüt üyeliğinden serbest kadı. Tutuklanan TÖP-G üyesi Derya Çiçek Nar, HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Basri Çelik, Seyhan İlçe yöneticisi Sadrettin Argın, HDP üyeleri Halime Kuş ve Mehmet Tutuş  facebook paylaşımları nedeniyle örgüt propagandası yaptıkları iddiası ile tutuklandı,  HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural dahil olmak üzere 4 kişi ev hapsine gönderildildi.

TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN 

HDP Adana İl Örgütü ve TÖP-G facebook paylaşımları sonrası yapılan bu tutuklamalarıın tutarlı bir yanı olmadığını belirterek Derya Çiçek Nar, Basri Çelik, Sadrettin Argın, Halime Kuş ve Mehmet Tutuş'un serbest bırakılmasını istedi. Basın açıklamasını okuyan TÖP-G üyesi  Pelin Songül Çiçek, tutuklamalara amaçlananın siyasal iktidarın yaşadığı krizi ötelemek olduğunu ifade etti.  AKP'nin yaşanan patlamalarla ilgili siyasi sorumluluğunun üstünü örtmek  için operasyonlar başlattığını dile getiren Çiçek, "" Tutukluların ve diğer arkadaşlarımızın davasının takipçisi olacağız" dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

DİDF’e Entegrasyon Madalyası verildi

SONRAKİ HABER

CHP, Giresun'un Alucra’daki çocuk tacizini Meclis'e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...