21 Aralık 2016 09:53

Biga HDP İlçe eski eş başkanının aracına tüfekli saldırı

Çanakkale Biga’da HDP eski ilçe eş başkanı Mehmet Aytaç’a ait araç pompalı tüfek saldırısına uğradı. Saldırı sosyal medyadan örgütlendi.

Paylaş

İstanbul Beşiktaş’ta ve Kayseri’de yaşanan bombalı saldırıların ardından, ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Çanakkale’de provokatif saldırılar örgütleniyor. 

Kayseri patlamasının hemen ardından meydana gelen HDP İl örgütüne yönelik taşlı saldırı meydana gelmiş, bu sırada karşı karşıya gelen HDP’liler ile ırkçı grup arasındaki kavga iki HDP’linin gözaltına alınması ile son bulmuştu. HDP’liler ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı. 

Dün gece de Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga’da bir dönem HDP İlçe Başkanlığı da yapan, mevcut HDP İlçe Eş Başkanı Melike Aytaç’ın oğlu Mehmet Aytaç’a ait araç pompalı tüfek ile saldırıya uğradı. Aracın içinde kimsenin olmadığı bir zamanda yapılan saldırıda araçta maddi hasar meydana geldi. Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildiren HDP’li Mehmet Aytaç, saldırıyı yapanlardan şikayetçi olduğu ifade etti. HDP İl Örgütü ise bunun açık bir tehdit ve gözdağı olduğunu belirtti. Araçta olay yeri inceleme çalışmaları yapılırken saldırganların bulunması için savcılığa da başvuruda bulunulabileceği ifade edildi.

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENİYOR

Çanakkale’de son dönemde meydana gelen saldırılarda sosyal medyadaki gönderiler dikkat çekiyor. “HDP’yi talan edeceğiz” gibi çağrılar dikkat çekiyor. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

AYM, Yargıtay, Danıştay ve Adalet Bakanlığı'na operasyon

SONRAKİ HABER

'Ayşegül Terziye saldırı tekil ve münferit bir olay değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...