21 Aralık 2016 09:07

Ankara'da adliyeye FETÖ ayarı

Ankara Adliyesindeki bazı mahkemeler, FETÖ yargılamaları için oluşturulacak ağır ceza mahkemesine yer açmak için başka bir binaya taşıyor.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Ankara Adliyesinin Sıhhiye’deki merkez binasında bulunan tüketici, asliye hukuk ve sulh mahkemelerinin, Ulus'ta pavyonların arasında yer alan bir yurt binasına taşınacağı belirtildi. Mahkemelerinin taşınmasının FETÖ yargılamaları için oluşturulacak ağır ceza mahkemesine yer açma amacı taşıdığı öğrenildi. Adalet Bakanlığının bu kararına tepki gösteren  Ankara Barosu Başkanı Hakan Candurun, “Eğer mahkemeler taşınırsa insanlar pavyonların arasında adalet aramak zorunda kalacak” dedi.

Adalet Bakanlığının planına göre, Gülen cemaati üyelerinin yargılanacağı FETÖ davaları merkez adliyede oluşturulacak yeni ağır ceza mahkemelerinede görülecek. FETÖ'den yargılanan Gülen cemaati üyesi sanıkların toplu yargılaması ise Sincan'da yapımına devam eden yeni mahkeme salonunda olacak.

'ADALET ARAYIŞININ AYRIMI OLMAZ'

Adalet Bakanlığı'nın merkez adliyesindeki tüketici, asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemeleri taşıma kararına tepki gösteren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, bu karara karşı avukatların imza kampanyası başlattığını ve kararın geri alınması için ileride daha farklı eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Canduran, mevcut durumda bile vatandaşlar ve avukatların mahkeme salonlarında adalete erişmediğini belirterek, “FETÖ'cüler yargılanacak diye adalet arayışı arasında ayrım yapılamaz. Vatandaşlar Ulus'ta pavyonların arasında adalet aramak zorunda kalacak. Bu taşınma gerçekleşirse bırakın adaleti, adliyeye erişmek bile neredeyse imkansız olacak” dedi.

Türkiye'nin genelinde adliyelerin tek çatı altında toplanırken Ankara'da parçalı hale getirmesinin anlamsız olduğunu ifade eden Canduran, “İnsanlar farklı farklı adliyelere koşturmak zorunda kalacak. Madem FETÖ’cüleri yargılamak için boşaltıyorsunuz o zaman onları yargılayacağımız ağır ceza mahkemelerini Ulus'a taşıyın. Kaldı ki Adalet Bakanlığı bize yeni adliye binası sözü vermiş ve 2 yıla biteceğini söylemişti” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Şort giyen kadını darbeden saldırgan için gözlem kararı

SONRAKİ HABER

KESK'lilerin ‘21 Aralık Emekçi Yürüyüşü’ne polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...