21 Aralık 2016 07:06

163 proje okuldan 41’i İstanbul’da

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ülke genelinde toplam 163 proje okulu bulunduğunu, İstanbul ilindeki proje okulu sayısının ise 41 olduğunu açıkladı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 11'inci maddesinin 1’inci fıkrasında; "Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir", 2’nci fıkrasında "Öğretmenler dört yıllığına atanırlar", 3’üncü fıkrasında da, "Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici veya öğretmen olarak görev yapılamaz" hükümlerine yer verildiğini söyledi.

Geçici 1’inci maddede ise söz konusu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte ataması yapılmış öğretmenler ile görevlendirilmesi yapılmış olan yöneticilerden sekiz yıllık görev süresini dolduran öğretmen ve yöneticilerin görev yerlerinin durumlarına uygun eğitim kurumları olacak şekilde değiştirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Milli Eğitim Bakanı, “Söz konusu uygulamada bu hüküm çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Diğer taraftan yönetmeliğin yayım tarihinden sonra ilgili eğitim kurumlarında dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayan öğretmenlerin görev süreleri ise aynı yönetmeliğin 12’nci maddesi kapsamında hesaplanmaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 27 Ekim 2016 tarihi itibariyle ülke genelinde toplam 163 proje okulu bulunduğunu, İstanbul ilindeki proje okulu sayısının ise 41 olduğunu açıkladı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Amedspor - Gençlerbirliği maçı ertelendi

SONRAKİ HABER

İran medyası: Büyükelçiye suikastı Fetih Ordusu üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...