21 Aralık 2016 06:41

‘Marmaris’in adı Gazi Marmaris olsun’ önerisi 

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyon, Marmaris’e ‘Gazi’ ya da ‘Kahraman' unvanı verilmesini istedi.

Paylaş

Marmaris’te gerçekleşen komisyon toplantısında konuşan AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, “Marmaris'in Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunmakta. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında güvenlik güçleri ve halk örnek birliktelik göstererek hainleri bertaraf etmiştir. Marmaris'in bu büyük başarısı için 'Gazi' unvanı verilebilir. Meclise böyle bir teklif getirilirse bununla ilgili tüm AK Partili vekillerin kanun teklifine imza atacağına inanıyorum” dedi. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, "Gazi'nin başına Kahraman getirilmelidir. TBMM'de kanun teklifi verilirse Kahraman Gazi Marmaris olarak belirtilmelidir. Marmaris, tek Türkiye değil tüm dünyaya örnek bir beraberlik göstermiş, büyük bir kahramanlık sergilemiştir" dedi. 

15 Temmuz darbe girişiminde Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi olmuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tüketici güven endeksi Aralık’ta yüzde 8 azaldı

SONRAKİ HABER

Ehliyet ve pasaportlara zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...