21 Aralık 2016 01:20

Üşüyen öğrencilere yardım devlet otoritesini sarsıyormuş

Bir öğretmenin başlattığı yardım kampanyası İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 'Devletin otoritesine zarar verme amacı güttüğü' iddiasıyla engellendi.

Paylaş

Beyar Özalp
Şırnak 

8 ay süren sokağa çıkma yasağının ardından Şırnaklılar yaralarını sarmaya çalışıyor. Birçok farklı kesimden de yardım kampanyaları düzenliyor. Ancak bu kampanyalar engellemeyle karşılaşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin topladığı yardımları Şırnak Valiliği, gerekli yardımları kendilerinin yapacağı gerekçesiyle geri çevirirken, bir öğretmenin üşüyen öğrencileri için başlattığı kampanya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, “Devletin otoritesine zarar verme amacı güttüğü” iddiasıyla engellendi. Bundan sonra izinsiz yardım kampanyası düzenleyen eğitimciler hakkında soruşturmalar açılacağı ifade edildi. Gazetemize konuşan Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi zaaflarını kapatmak için bu tepkiyi gösterdiğini belirterek yaşananların devletin otoritesiyle bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Sokağa  çıkma yasağının 8 ay sürdüğü ve büyük yıkımın yaşandığı Şırnak’a yapılmak istenen yardımlar ‘Devletin otoritesine zarar veriyor’ gerekçesiyle engellenmeye çalışılıyor. Şırnak Milli Eğitim Müdür Vekili Nurettin Yılmaz tarafından okullara gönderilen resmi yazıda, “Okulunuzda görev yapan öğretmen ve diğer personellerin gerek sosyal medya üzerinden gerekse de yazılı ve görsel yayın kuruluşları üzerinden görev yaptıkları kurumların çalışma şartları, eğitim olanakları, fiziki yapısı vb. durumlar hakkında izinsiz açıklamalarda bulundukları ve yetkileri olmadığı halde kurumlar adına yardım kampanyaları yürütüldüğü görülmektedir” dedi. Yapılan açıklamalar ve yardım girişimlerinin devlet memurluğu ile bağdaşmadığını iddia eden Yılmaz iddiasını daha da ileri götürerek devletin herhangi bir yardım ve destekte bulunmadığı imajı oluşturularak yapılan yardımların  devlet otoritesine zarar verme amacını güttüğünü söyledi. Yılmaz, öğretmenlerin sosyal medya ile yazılı ve görsel medyada yetkileri olmadan izinsiz belge veya demeç vermeleri taktirinde 1 ila 3 yıl arasında kademe ilerlemesinin durdurulacağını kaydetti.

‘BIRAKIN HALKLAR BİRBİRİNE YARDIM ETSİN’ 

Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur üşüyen öğrencileri için yardım çağrısında bulunan öğretmenin kampanyasının kamuoyunda ses getirmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığından yetkililerin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü arayıp, “Siz orada necisiniz? Eğer bir yardım yapılacaksa onu da siz yapmalısınız” dediği şeklinde söylentilerin olduğunu belirterek, “Burada kendi zaaflarını kapatmak için öğretmenleri hedef alıyorlar. Yardımların devlet otoritesiyle bir ilgisi yok” dedi. 

“Bırakın doğu ve batıdaki insanlar birbirlerine yardımcı olsun. Bu basit bir yardım değildir” diye konuşan Uğur şunları kaydetti: “Yapılan yardımlarla insanlar birbirine dokunuyor, birbirlerinin acısına ortak oluyor. Travmalar bu şekilde aşılıyor. Devletin yaptığı işlere kimsenin itirazı yok. Devlet tabii ki üzerine düşeni yapacak. Ancak halkların dayanışmasını da ‘Devlet otoritesini sarsmak’ olarak görmemek lazım. Bırakın halklar birbirlerinin yaralarını sarsın” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Türk konsolosluklarına MİT incelemesi talebi

SONRAKİ HABER

Evrensel haberleri suç, Denizler de ‘terörist’miş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...