20 Aralık 2016 23:51

IŞİD, çocuklara yönelik mobil uygulama yaptı

Uluslararası Koalisyon'un Sözcüsü Albay John C. Dorian, IŞİD'in mobil uygulama hazırlayarak çocukları etkilemeye çalıştığını söyledi.

Paylaş

IŞİD'e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon'un Sözcüsü Albay John C. Dorian, IŞİD'in mobil uygulama hazırlayarak çocukları etkilemeye çalıştığını söyledi. Dorian, mobil uygulamada çocuklara Eyfel Kulesi, Big Ben, Özgürlük Heykeli gibi Batı'nın simge yapılarını yok etmelerinin telkin edildiğini belirtti.

IraqiNews'ün haberine göre Dorian basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "IŞİD çocukları intihar saldırılarında kullanıyor. Zehirli ideolojileriyle sorunlu bir jenerasyon yaratmaya çalışıyorlar. Bunun için bir mobil uygulama bile yaptılar. Uygulama, Arapça öğretmeyi hedefliyor gibi görünüyor ancak tank ve el bombası gibi şiddet ve aşırılık çağrısı yapan kelimeler öğretiyorlar. Çocuklar, Batı'ya yönelik saldırı düzenlemeye hazır olduklarını söylerlerse ödüllendiriliyorlar. Hedefler arasında Özgürlük Heykeli, Eyfel Kulesi Big Ben gibi yerler var." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı'da Gençlik Federasyonu Derneği binasına baskın

SONRAKİ HABER

Fitch Ratings, Türkiye takvimini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...