20 Aralık 2016 22:18

'ABD'nin suikastın parçası olduğu söylemleri endişe verici'

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus büyükelçi suikastı ile ABD'nin bağı olduğunu yönündeki söylemlerden rahatsızlık duyulduğunu dile getirdi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, ABD’nin Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastın bir parçası olduğu yönündeki söylemlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre günlük basın toplantısında, Çavuşoğlu ile Kerry arasındaki telefon görüşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD’li bakanın kaygılarını ilettiğini belirterek şunları söyledi: “Kerry, Dışişleri Bakanı ile (Çavuşoğlu) yaptığı görüşmede ‘Gülen'in ülkelerinde bulunmasından dolayı ABD’nin dün gerçekleşen bu dile alınamayacak suikastın bir parçası olduğu veya desteklediği yönündeki söylemlerden dolayı endişelerini gündeme getirdi.”

ABD’nin Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik suikastla ilgili olduğu yönündeki iddiaları ‘gülünç’ olarak nitelendiren Kirby, “Bunun gerçekliğine ilişkin hiçbir şey ortada yok. Kerry de bugün yaptığı görüşmede bunu açıkça dile getirdi" dedi.

Çavuşoğlu’nun telefonda görüştüğü Kerry’ye, “Hem Türkiye hem de Rusya saldırının arkasında FETÖ'nün olduğunu biliyor” dediği iddia edilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Güney Kore'de füzyon reaktörü çalışma süresi rekoru kırdı

SONRAKİ HABER

Öğrenci evinde yangın: 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa