20 Aralık 2016 17:20

Lavrov ve Kerry Halep'i görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD’li meckidaşı John Kerry ile Halep’i görüştüğü belirtildi.

Paylaş

Moskova'da Rusya, İran ve Türkiye'nin dışişleri bakanları arasında gerçekleşen Suriye konulu toplantıda önemli kararlar alınmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD'li mevkidaşı John Kerry'i telefonla arayarak Halep ile ilgili görüştüğü aktarıldı.

Sputnik’te yer alan habere göre ikili arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Halep'in doğu mahallelerindeki durumun normalleşmesi konusunun ele alındığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmenin ABD'nin girişimiyle gerçekleştirildiği belirtilirken, “Sivillerin gönüllü tahliyesi ve militanların çıkışının sona ermek üzere olduğu Halep'in doğu mahallelerindeki durumun tamamen normalleşmesi dahil Suriye'deki çatışmanın aşılması ve Batı'nın himayesindeki muhalefetin daha önce ısrar ettiği müzakere sürecinin ön koşulsuz olarak yeniden başlatılması konuları ele alındı” denildi.

ASTANA DA KONUŞULDU

Moskova'da düzenlenen Rusya-İran-Türkiye dışişleri bakanları toplantısı hakkında ABD'li mevkidaşına bilgi veren Lavrov'un, Suriye hükümeti ve silahlı muhalefet arasında anlaşma sağlanmasının planlandığına ve Kazakistan'ın Suriyeli taraflar arasındaki görüşmeleri Astana'da yapılması teklifine dikkat çektiği aktarıldı.

Açıklamada, “Bu, dış muhalefetin ültimatomları yüzünden uzun süredir çıkmazda olan BM nezdindeki Cenevre diyalogunun hızlanmasını teşvik edecek” ifadeleri yer aldı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Lavrov'la telefon görüşmesi sırasında Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi nedeniyle başsağlığı dilediği belirtildi. Kerry'nin, cinayetin ortaya çıkarılması için yardım teklif edildiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Köln tren istasyonu boşaltıldı

SONRAKİ HABER

‘Şükür Suriye'de değil, Türkiye'deyim’ demişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...