20 Aralık 2016 14:57

Atalay Filiz için iddianame hazırlandı

Öğretmen Fatma Kayıkçı’nın katil zanlısı Atalay Filiz için ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis istendi.

Paylaş

Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkçı'nın ölümüne ilişkin ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Atalay Filiz'in hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Filiz hakkında ‘suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak nitelikli hırsızlık’ suçundan 10 yıla kadar hapsi istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Tuzla'da kayıp olarak aranan 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. 17 gün firari olan ve İzmir'de yakalanan Filiz'in, 2013 yılında o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın Ankara'da öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti. Filiz, 13 Haziran günü çıkarıldığı mahkemece Fatma Kayıkçı'nın ölümüne ilişkin ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Noel krizi giderildi

SONRAKİ HABER

Lavrov: Suikast çifte standartları ortadan kaldırmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...