20 Aralık 2016 12:00

CHP'den Meclis 'te 'Genel Görüşme' talebi

CHP, "Yanlış dış politika uygulamaları, tırmanan terör olaylarının" ele alınması için Meclis'te ''Genel Görüşme'' açılmasını talep etti.

Paylaş

Rus Büyükelçi Anrey Karlov'un Ankara'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesi ardından CHP, yanlış dış politika uygulamaları ve tırmanan olayların ele alınması için Meclis'te ''Genel Görüşme'' açılmasını talep etti. 

CHP grup başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan gerekçede, Türkiye'nin, ulusal bütünlüğü ve bekası açısından Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli sürecini yaşadığı savunuldu.

Gerekçe'de şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye terör örgütlerinin hedefi haline gelmiş, sokaklarında dolaşılamayan, uluslararası organizasyonların yapılamadığı, polis ve askerinin ülkenin her noktasında hedef haline getirildiği bir ülke konumuna gelmiştir... Bu duruma gelinmesinde izlenen yanlış dış politika çizgisi ile terör olaylarının neden ve sonuçlarının siyasi iktidarca doğru teşhis edilemediğinin payının bulunduğuna kuşku yoktur. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuz ile ülkemizin güvenliğine kast eden terör saldırıları artık adeta periyodik saldırılar haline dönüşmüş, 79 milyon yurttaşımız terör örgütlerinin açık hedefi haline getirilmiştir.”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast Türkiye’nin her türlü provokasyona açık bir hale getirildiğini ortaya koyulduğu belirtilen gerekçede, “Yaşananlar Türkiye’nin yönetilemediğini tartışmasız şekilde ortaya koymaktadır” denildi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Artvin'de eylem yasağı süresi yine uzatıldı

SONRAKİ HABER

Hakkari’de neredeyse seçilmiş bırakmadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...