20 Aralık 2016 11:58

Artvin'de eylem yasağı süresi yine uzatıldı

Artvin Cerattepe’de altın madenciliği işletilmesine karşı açılan davanın duruşması öncesinde Artvin’de alınan eylem yasağı bir kez daha uzatıldı. 

Paylaş

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkisi'nde madencilik yapılması için, “ÇED Olumlu” raporunun yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasının karar duruşması öncesi başlatılan eylem yasağı, valilik tarafından 18 Aralık'tan geçerli olmak üzere bir kez daha uzatıldı.

Cerattepe'de madencilik faaliyetiyle ilgili Rize İdare Mahkemesi'nde 19 Eylül'de yapılan karar duruşması öncesinde 19 Ekim'e kadar her türlü eyleme yasak getiren, ardından da yasak süresini önce 19 Kasım'a, sonra da 18 Aralık'a kadar uzatan Artvin Valiliği,  yasağın bir ay daha uzatıldığını açıkladı. Artvin Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada yasağın gerekçesi şöyle duyuruldu: “Mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinlikler, bu etkinliklerin öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesi ile 18/12/2016 tarihinden geçerli olmak üzere bir ay süreyle yasaklanmıştır.” (Artvin/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Asıl yargılanması gereken Davutoğlu ve hükümetidir

SONRAKİ HABER

CHP'den Meclis 'te 'Genel Görüşme' talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...