29 Mart 2011 12:36

‘TRT, insan hayatını tehlikeye attı’

KESK’e bağlı Haber-Sen, TRT Yönetim Kurulu’nun, TRT’nin hurda depolarında bulunan içinde radyoaktif madde özelliğindeki elementlerin bulunduğu muhtelif marka arızalı veya emisyonu düşük 6 bin 131 adet elektron tüpünü, mutfak tüpü niyetine sattığını iddia etti.Haber-Sen MYK’sı yaptığı yazılı a&cced

‘TRT, insan hayatını tehlikeye attı’
Paylaş

KESK’e bağlı Haber-Sen, TRT Yönetim Kurulu’nun, TRT’nin hurda depolarında bulunan içinde radyoaktif madde özelliğindeki elementlerin bulunduğu muhtelif marka arızalı veya emisyonu düşük 6 bin 131 adet elektron tüpünü, mutfak tüpü niyetine sattığını iddia etti.

Haber-Sen MYK’sı yaptığı yazılı açıklamada, prodüksiyon şirketlerine milyonlarca TL karşılığında program yaptıran TRT yönetiminin; 321 bin TL için çok sayıda insanın hayatını tehlikeye attığını belirterek, “1. derecede tehlikeli atık sınıfına giren elektron tüpleri, bertaraf etme yetkisi (lisansı) bulunmayan ve asıl işi mezar taşı yapmak olan bir şirkete sattığı gibi, içindeki değerli madenleri ayrıştırarak kâr etmeyi hedefleyen şirketin bu süreçte ne gibi tedbirler alması gerektiği konusunda da sorumluluğunu yerine getirmedi” dedi.

Sendika, birinci derece tehlikeli atıkların mevzuata uygun bir şekilde imhasını sağlamayan, söz konusu atıkların asıl işi mezar yapmak olan şirkete satılmasına izin veren, ihale sürecinde teknik şartname hazırlamayan ve ilgili şirketi bilgilendirmeyerek atıkların imhasında görev alanların yaşamlarını tehlikeye atan TRT Yönetim Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, ayrıca, sorumlular hakkında Çevre Yasasının 20. maddesi çerçevesinde idari yaptırım kararı uygulanması için Çevre ve Orman Bakanlığı’na da müracaat ettiklerini söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de hükümet istifa etti

SONRAKİ HABER

‘İşte bundan bahsediyorduk!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...