20 Aralık 2016 11:27

CHP'li vekil Yarkadaş: Hüsnü Mahalli hastaneye sevk edilmeli

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli'nin tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerektiğini ifade etti.

Paylaş

Tutuklanan gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli’nin “tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi” gerektiğine yönelik rapor hazırlandı. 

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, geçtiğimiz hafta tutuklanan Mahalli’nin tedavi sürecine ilişkin açıklama yaptı. Yarkadaş, “Gazeteci ağabeyimiz Hüsnü Mahalli, pazartesi günü öğlen saatlerinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne getirildi. Fakülte doktorları, Mahalli’yi tedavi ettikten sonra bir rapor hazırlamış. Bu rapor, güvenlik görevlileri aracılığıyla Silivri Cezaevi yönetimine teslim edildi. Edindiğim bilgiye göre; Cerrahpaşa’nın raporunda Hüsnü Mahalli’nin Nöroloji ve Dahiliye’ye ilişkin iki tedavi görmesi gerekiyor. Fakülte bu tedavinin tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerektiğinin de altını çiziyor” dedi.

Yarkadaş, “Silivri Cezaevi Hastanesi’nin Mahalli’yi bu yüzden tam teşekküllü bir hastaneye sevk etmesi gerekiyor. Aksi halde, Mahalli telafi edilemeyecek sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak. Adalet ve Sağlık Bakanlarının bu duruma duyarsız kalmayacağına inanıyorum. Her iki bakanlığın işlemleri hızlandırarak Mahalli’yi tedavi görebileceği bir hastaneye sevk etmelerini talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yarkadaş öte yandan, Mahalli’nin avukatları Turan Aydoğan ile Muhterem Aktaş’ın tahliye için üst mahkemeye başvurduğunu, sonucun bugün belli olacağını da dile getirdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC: Rus Büyükelçisine yönelik saldırı barışı hedef almıştır

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ: Rusya halklarına taziyelerimi iletiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...