01 Haziran 2012 17:30

Filistin sınırında çatışma çıktı

GAZZE-İsrail sınırında meydana gelen çatışmada bir Filistinli ile bir İsrailli asker öldü. İsrail askeri yetkilileri, sınırdaki güvenlik bariyerini aşan bir Filistinlinin İsrail askerlerine ateş açtığını açıkladı.Açıklamaya göre, Filistinli de açılan karşı ateşte öldürüldü.Görgü ta

Filistin sınırında çatışma çıktı
Paylaş

GAZZE-İsrail sınırında meydana gelen çatışmada bir Filistinli ile bir İsrailli asker öldü. İsrail askeri yetkilileri, sınırdaki güvenlik bariyerini aşan bir Filistinlinin İsrail askerlerine ateş açtığını açıkladı.
Açıklamaya göre, Filistinli de açılan karşı ateşte öldürüldü.
Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin güvenlik bariyerine yaklaşan Filistinlilere ateş açmasının ender bir olay olmadığını; ancak bir Filistinlinin bariyeri aşmasının ve bu sırada bir de İsrallinin ölmesinin ender rastlanan bir olay olduğunu kaydettiler.
Olay sırasında bölgede yoğun bir sis olduğu, bu sayede Filistinlinin bariyer ötesine daha kolay geçmiş olabileceği ifade edildi.
İsrail medyasında çıkan haberlere göre, olay Kissufim geçiş noktasında meydana geldi. Önce ateş açan sonra da öldürülen Filistinlinin bir militan gruba bağlı olup olmadığı bilinmiyor.
İsrail ordusu, Gazze ve İsrail arasındaki sınır bölgesinde girişlere izin vermiyor. İsrail askerleri bölgede düzenli olarak devriye geziyor; Filistinlilerin sınıra yaklaşması halinde ateş açılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarına çağrı

SONRAKİ HABER

Komşuda yabancı düşmanlığı büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...