20 Aralık 2016 10:10

Mersin’de Genel-İş ve Tüm Bel-Sen’den açıklama

Akdeniz Belediyesinde yaşanan tutuklamalar ile ilgili Genel-İ ve Tüm Bel-Sen Mersin şubeleri ortak açıklama yaptı.  

Paylaş

Genel-İş Mersin Şubesi Başkanı Kemal Göksoy yaptığı açıklamada barışı, demokrasiyi ve kardeşliği istemenin suç haline geldiğini belirterek: “Memleketin evlatları, kadını, genci, askeri, polisi katlediliyor.  Yaşananlar karşısında barış, kardeşlik diyenler baskı, gözaltı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalıyor. Bunlar da yetmedi suikastler başladı. Ülkemiz yeni bir kaos ortamına çekilmek istenmektedir. Hükümetin içerde ve dışarıda uyguladığı pololitikalar kaos, baskı ve şiddeti beraberinde getirmektedir. OHAL ile başlayıp KHK ile devam eden uygulamalar en son Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla devam etmektedir. Bu uygulama belediyeleri merkezi hükümetin taşra teşkilatı haline getirmektedir” dedi.

Göksoy Genel-İş ve Tüm Bel-Sen Mersin şubeleri olarak kayyım uygulamasına son verilmesini ve tutuklanan belediye personeli işçi ve memurların serbest bırakılmasını talep ettiklerini dile getirdi. 

Sorulan soru üzerine kayyımla görüşmediklerin, belediyeye gelip gelmediğini bilmediklerini söyleyen Göksoy “Ama belediyelerden 11 binin üzerinde personelin işten atılacağını duyuyoruz. Düne kadar işinde gücünde çalışan işçi ve memurların bugün bölücü, terörist vs. diye gerekçelerle tutuklanmaları doğru değil. İşten atmalara karşı iş güvencesini savunacağız” diye konuştu. (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İBB meclis üyesinin darp edilmesi davasında karar açıklandı

SONRAKİ HABER

Sivasspor, Yeni Amasyaspor'u 3-2 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...