20 Aralık 2016 10:05

Merkel: Bugün hepimiz için çok zor bir gün

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından ilk kez konuştu.

Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin’de Noel pazarında insanların üzerine TIR sürülerek gerçekleştirilen katliama dair konuştu. Sorumluların en sert biçimde cezalandırılacağını söyleyen Merkel, “Olay henüz tam aydınlatılmadı ama bir 'terör' saldırısından söz edebiliriz” dedi.

“Noel’i sabırsızlıkla bekleyen kutlama planları yapan 12 kişi artık aramızda değil. Bu yapılan anlaşılması zor ve zalimane bir şey” diyen Merkel, yaralanan çok sayıda kişinin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Merkel gece boyu çalışan kurtarma ekiplerine, polislere, itfaiye, doktor ve sağlık çalışanlarına ortaya koydukları zorlu çalışma için yürekten teşekkürlerini sunduğunu ifade ettii.

Konuşmasında olayın failinin Almanya'da koruma ve iltica başvurusunda bulunmuş biri olduğu şüphelerine değinen Merkel, “Bu şüphelerin doğrulanması, özellikle her gün sığınmacılara yardım için çalışan çok sayıda kişi ve diğer mülteciler için tiksindirici bir durum olacaktır” diye konuştu.

GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANACAK

Merkel yaşanan olayla ilgili güvenlik kabinesini toplantıya çağırdığını, ilgili bakanlar ve güvenlik birimlerinin başkanlarıyla durumu ve olası sonuçlarını konuşacaklarını açıkladı.

“Terörün bizi felç etmesine izin vermeyeceğiz diyen Merkel, Noel panayırlarının devam edeceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı

SONRAKİ HABER

İBB meclis üyesinin darp edilmesi davasında karar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...