Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiğini duyurarak, yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

20 Aralık 2016 09:54
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Aralık 2016 Salı gününden itibaren yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiğini duyurarak, yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi konusunda uyardı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, hava sıcaklığının yağışla birlikte biraz artacağının, ancak ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca soğuk havayla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde görülecek yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasının, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesinin önem arz ettiği vurgulandı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 20 Aralık 2016 Salı günü için meteorolojik değerlendirmesi şöyle: 

"Yurdumuzun Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar , iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İHD-TİHV: İlgili bakanlar istifa etmeli

SONRAKİ HABER

Merkel: Bugün hepimiz için çok zor bir gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa