20 Aralık 2016 07:37

Karlov'un otopsi işlemleri için Rusya'dan heyet geliyor 

Dün Akşam suikast sonucu yaşamını yitiren us Büyükelçi Andrey Karlov'un otopsi işlemleri için Rusya'dan heyet geliyor

Paylaş

Ankara'da dün akşam uğradığı silahlı sonucu yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un otopsi işlemlerine katılmak üzere Rusya'dan heyet geliyor. 

HAVAALANINDA TÖREN DÜZENLENECEK 

Karlov için bugün öğleden sonra havalimanında bir tören düzenlenecek. 

ELÇİLİK SÖZCÜSÜ: KARLOV'UN NAAŞI BUGÜN MOSKOVA'YA GÖTÜRÜLECEK 

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü İrina Kasimova, Karlov'un naaşının bugün Moskova'ya götürüleceğini ifade etti. RİA Novosti'ye verdiği demeçte bugün havaalanında diplomatik temsilcilik çalışanlarının ve Türk yönetiminin katılımıyla bir anma töreni düzenleneceğini belirten Kasimova, Karlov'un naaşının eşi, elçilik doktoru ve Acil Durumlar Bakanlığı'nın doktoru eşliğinde Moskova'ya götürüleceğini bildirdi. 

RUSYA DIŞİŞLERİ BİNASININ ÖNÜNE ÖZEL POLİS EKİPLERİ GÖNDERİLDİ 

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Moskova'da Spiridonovka 17 numarada yer alan binasının önünde güvenlik önlemleri artırıldı. RİA Novosti'nin aktardığına göre, binanın önüne özel polis ekipleri sevk edildi. Sözkonusu binada bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. 

ELÇİLİK ÖNÜNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ 

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.  Büyükelçiliğin önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri ve TOMA'lar caddede güvenlik önlemleri alırken, büyükelçilikte taziyelerin kabulü devam ediyor. 

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katıldığı bir fotoğraf sergisi açılışında silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde dalgalanan Rus bayrağının yarıya indirildiği görüldü. Bayrakların yarıya indirildiği elçiliğin girişindeki panoda, Büyükelçi Karlov'un saldırıya uğradığı ‘Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' sergisinin afişinin bulması dikkati çekti. 

Karlov'un öldürülmesinin ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önündeki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. 

DUMA, KARLOV SUİKASTIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLAYABİLİR 

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, yarın Duma'da Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yayınlanabileceğini ifade etti. Slutskiy, "Yarın kabul edilmesi beklenen açıklamada bu trajedinin tarafsız bir şekilde soruşturulmasını, provokatörlerin kararlılıkla kınanmasını talep edeceğiz" dedi. Rus vekil, "Batı'daki stratejik dostlarımız, Rusya ve Türkiye'nin diplomatik ilişkileri sonlandırmasını ve terörle mücadele işbirliğini askıya almasını bekliyor. Ancak bu provokasyona gelmeyeceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz" diye ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'e karşı savaşan Danimarka vatandaşı Palani hapse atıldı

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...