20 Aralık 2016 06:31

Kayseri'de kurumlara saldıranlar serbest bırakıldı

Kayseri’de yaşanan bombalı saldırının ardından HDP, EMEP ve DİSK binalarına saldırılarla ilgili gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

Kayseri'de geçtimiz cumartesi günü yaşanan bombalı saldırının ardından HDP, Emek Partisi ve DİSK binalarına yönelik saldırılara ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.

9 kişi, 'Genel güvenliği tehlikeye düşürmek, mala zarar vermek, 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na ihlal' suçlarından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar poliste alınan ifadelerinin ardından, savcılığın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

NE OLMUŞTU?

Kayseri’de 17 Aralık Cumartesi günü askerleri taşıyan otobüse bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş 14 asker saldırıda yaşamını yitirmişti. Saldırının ardından Kayseri’deki çok sayıda kurum ve Kayseri halkı yaralı askerlere kan yetiştirmek için seferber oldu. Ancak kısa süre sonra ‘intikam’ sloganları atan çok sayıda kişi, kentteki demokratik kurumları tek tek hedef aldı.

İlk olarak HDP parti binasının camlarını taşlayan ve binayı ateşe veren bir grup bina içindeki yurttaşlara linç girişiminde bulundu. Sonraki hedef Emek Partisi ve DİSK oldu. Binalara bayraklar asan, kapılarını kırıp içeriyi dağıtan grup CHP’li gençleri de tartakladı.

Provokatif saldırılar gece boyu devam etti. Kentte yurtlarda kalan Kürt gençler linç girişimine maruz kaldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Putin’den Karlov’a devlet madalyası talimatı

SONRAKİ HABER

10549 ortaöğretim okulundan 10257'sinde karma eğitim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...