01 Haziran 2012 17:21

Twitter mesajları ifade özgürlüğüne girmezmiş!

ÜNLÜ Piyanist Fazıl Say’ın twitter mesajları sıkça tartışma yarattı ve gündem oldu. Hayyam gibi önemli bir şairin şiirini paylaşması dahi olay yaratan Say hakkında, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameyi kabul eden mahkeme,

Twitter mesajları ifade özgürlüğüne girmezmiş!
Paylaş

ÜNLÜ Piyanist Fazıl Say’ın twitter mesajları sıkça tartışma yarattı ve gündem oldu. Hayyam gibi önemli bir şairin şiirini paylaşması dahi olay yaratan Say hakkında, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameyi kabul eden mahkeme, ilk duruşma için Say’a davetiye gönderdi.
Savcının “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla Say hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istediği iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.  Savcı Erhan Gülcan tarafından hazırlanan iddianamede, Say’ın davaya konu tweet’leri için, “İfade özgürlüğü çerçevesinde bir eleştiri olarak değerlendirilemeyeceği” tespiti yer aldı. Fazıl Say’ın Twitter hesabına dileyen herkesin hiçbir kısıtlama olmadan girmesi nedeniyle de aleniyet unsurunun gerçekleştiği iddia edildi.
Fazıl Say’ın “Dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapsi istendi.
Fazıl Say, önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Fazıl Say, Twitter hesabındaki mesajları kendisinin yazdığını ancak bu yazıların büyük kısmının alıntı olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmemişti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet, Doğançayır’da anılacak

SONRAKİ HABER

Suçu Diyarbakır Cezaevini anlatmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...