20 Aralık 2016 00:10

‘Bu sansür ırkçı bir politikanın ürünüdür'

Çatalca Ziya Altınoğlu stadında yapılan maçta skor tabelasında Dersimspor isminin sansürlenmesi tepkiyle karşılandı.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

Son dönemlerde futbolda yaşanan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası maçında Amedspor kulübüne polis tarafından yapılan saldırı, sonrasında yaşanan darp ve gözaltı yapılmıştı. Bu olayların bir benzeri de Türkiye Spor Toto 3.Lig 2.Grup’ta 18 Aralık Pazar günü oynanan Çatalcaspor – Dersimspor maçında yaşandı. 

Çatalca Ziya Altınoğlu stadında yapılan maçta skor tabelasında Dersimspor ismi sansürlendi. Kulüp Müdürü Emre Yıldırım’ın bu duruma tepki vermesi üzerine maçın hakemi Sinan Dereci tarafından tribüne yollandı. Ayrıca Çatalcaspor taraftarları da Yıldırım’ın bu tepkisine yabancı madde atarak, kafasının yarılmasına neden oldu. Yıldızlanarak (****spor) verilen kulüp ismi, yöneticiler, oyuncular ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

‘IRKÇI SLOGANLAR BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYMAYACAK’

Yaşanan durum hakkında görüşlerini aldığımız Dersimspor Kulübü Başkan Yardımcısı Özgür Korkmaz, Dersim isminin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yasal olarak tanındığına dikkat çekerek, tabelada Dersim isminin silinmesini ırkçı bir politikanın ürünü olduğunu ifade etti. Korkmaz, İstanbul Çatalca’da yapılan saldırılara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Bu ismi, Türkiye’de ve dünyada yaşayan bütün Dersimli ve ezilen bütün halkaların kalbinden silemeyecekler. Biz Dersimspor’un kuruluşundan bu yana sporun yanı sıra barış ve kardeşlik algısı oluşturmak için çok mücadele ettik. Çatalca’da yapılan ırkçı sloganlar ve küfürler bizi bu mücadelemizden alıkoymayacak. Yüzlerce kez ağızlara alınmayacak küfürlere maruz kaldık kulüp müdürümüze taraftarların saldırması ve teknik ekibimize futbolcularımıza yapılan müdahaleler oldu. Bize karşı defalarca; ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar atıldı. Tüm bunların yaşanmasındaki en büyük etken, ülke siyasetindeki etkidir.”

‘GİTTİĞİMİZ HER YERDE SALDIRILARA MARUZ KALIYORUZ’

Gittikleri her yerde ırkçı ve gerici insanlar tarafından saldırılara maruz kaldıklarını dikkat çeken Özgür Korkmaz, Dersim ismini kabul etmeyen zihniyete karşı, barış, kardeşlik ve misafirperverlikten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Korkmaz şunları söyledi: “Dersimspor camiası olarak ülkeyi yöneten siyasilere ve spor camiasını yöneten şahıslara bir kez daha söylüyoruz, gittiğimiz her yerde bu tür alçakça saldırılara rağmen içimizdeki barış kardeşlik ve misafirperverliğimizi kaybetmeyeceğiz. Çatalca yönetimini de uğradığımız bu ağır hakaretlere rağmen hiç bir müdahale etmeden yüzümüze gülmelerini de unutmayacağız.” 

‘NE CEZA VERECEĞİNİ MERAK EDİYORUZ’

Son yaşanan olayla ilgili federasyona başvuruda bulunduklarını söyleyen Korkmaz, “Dersimspor Kulübü olarak ‘Munzur özgür akacak sloganı’ ve ‘Che Guevara’ fotoğrafından dolayı yediğimiz komik cezalar olmuştu. Bu süreçte federasyonun bu maçtan dolayı Çatalca’ya vereceği cezayı da çok merak ediyoruz. Olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 

‘ÇATALCASPOR YÖNETİMİ SESSİZ’

İrtibata geçmeye çalıştığımız Çatalcaspor yöneticilerine ise ulaşamadık. Telefonlarımızın dahi açılmadığı gibi e-mail ve sosyal medya üzerinden bir iletişim kurmayı denedik fakat bir yanıt alamadık.

ÖNCEKİ HABER

Batı medyasında büyükelçi suikastı

SONRAKİ HABER

Gazi Sahnesi Samsun’un kalbidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...