19 Aralık 2016 20:45

Mevlüt Çavuşoğlu: Lavrov'la sabah 11'de görüşeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskova'da uçak inişi yaptığı açıklamada toplantının iptal olmadığını, Lavrov'la sabah 11'de görüşeceğini söyledi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskovada uçak inişi Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında suikastin asıl hedefin Türk-Rus dostluğu olduğunu iletti. Suikaste dair araştırmanın Rus yetkililerle birlikte yürütüleceğini söyleyen Çavuşoğlu Rus yetkililerin yola çıktığını iletti. Olayla ilgili tüm ilgili kurum ve kuruluşların adeta seferber olmuş bir şekilde çalıştığını belirten Bakan Çavuşoğlu soruşturmanın tüm aşamalarında Rusya ile ortak hareket edileceğinin altını çizdi.

Mevlüt Çavuşoğlu Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkinin suikastten olumsuz etkilenmeyeceğini vurgulayarak Lavrov ile yapacağı toplantının planlandığı gibi sabah 11'de gerçekleşeceğini ve ardından üçlü toplantıya geçileceğini iletti. Mevlüt Çavuşoğlu Rusya ve Türkiyenin bu suikast sonrası terör örgütlerine karşı işbirliğini güçlendireceğini söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca Andrey Karlov'un yakından tanıdığı bir isim olduğunu ve ölümünden dolayı üzüntü içinde olduğunu iletti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zaharova: Rusya tarihinde karanlık bir gün

SONRAKİ HABER

Büyükelçiyi suikastla öldüren Polis Altıntaş kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...