19 Aralık 2016 14:12

Sona yaklaşılan Dink davasında heyet değişikliği

Hrant Dink cinayeti davası heyetinin başkanı Canel Rüzgar HSYK kararı ile atandı.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 9'uncu celsesinin ilk kısmına dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in çapraz sorgusuyla devam edildi. Duruşma sonunda heyet başkanı Canel Rüzgar, HSYK kararı ile 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığına atandığını açıkladı.

MİT TIR'ları, 'Selam Tevhid kumpası', 'Tahşiye kumpası', '25 Aralık'ta usulsüzlük', gibi FETÖ'ye yönelik kumpas davalarına bakan Canel Rüzgar'ın yanı sıra heyetin kıdemli üyelerinden biri daha değişti. Görev yeri değişen Canel Rüzgar'ın yerine ise yedek heyetin başkanı Ali İhsan Horasan getirildi. Yeni heyet başkanının katılacağı duruşma, yarın Dink ailesi avukatlarının Akyürek'e yönelteceği sorularla devam edecek.

'HUKUKİ AÇIDAN DOĞRU DEĞİL'

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, cinayette sorumluluğu olan 27'si kamu görevlisi toplam 35 sanığın yargılandığı davanın sonuna gelinirken heyet başkanın değişmesine ilişkin, “Şimdiye kadar dosyayı takip eden hakimin değişmesi bizim için bir sorun” dedi. Ailenin avukatlarından Bahri Belen ise heyet değişikliğinin hukuki açıdan ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu açısından doğru bulmadığını belirterek, “Dink dosyasında önemli bir mesafe alınmışken bu değişiklile dosyayı bilen tek üye kaldı. Hem Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ve yasal düzenleme açısından, hem de adil yargılama açısından doğru değil. Hakimler açısından olağanüstü zorunluluk olmadığı sürece başkan ve kıdemli üyelerin değişmesini dosya açısından doğru bulmuyorum” diye konuştu.

İSTİHBARATIN PAYLAŞIMINI ENGİN DİNÇ UYGUN GÖRMEMİŞ

Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, dönemin Mülkiye Başmüfettişleri Mehmet Ali Özkılınç ve Şükrü Yıldız ile tutuksuz sanık Reşat Altay ve Erhan Tuncel hazır bulundu. Yasin Hayal, Özkan Mumcu, Ogün Samast ve Hamdi Egbatan SEGBİS yöntemiyle sesli ve görüntülü olarak katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Çin ve Norveç barıştı

SONRAKİ HABER

Barış Manço’nun doğum günü kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...