19 Aralık 2016 13:33

Müjgan Ekin 57 gündür kayıp

YAKAY-DER, gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin ve diğer kayıplar için basın toplantısı düzenledi

Paylaş

Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAKAY-DER) ile Tevgera Jina Azad (TJA), 24 Ekim’de Ankara’da polis olarak tanıtan kişilerce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Müjgan Ekin’in akıbetini sormak için İstanbul’da dernek binasında basın toplantısı düzenledi. 

“Başta Müjgan Ekin olmak üzere Türkiye’de tüm kayıpların bir an evvel bulunmasını istiyoruz” diyen YAKAY-DER Eş Başkanı Cemile Çelik, çözüm sürecine dönülmesi gerektiğini söyledi. Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırıları da kınayan Çelik, “Başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere tüm siyasi tutsakların bırakılması istiyoruz” dedi.

Basın metnini okuyan TJA Sözcüsü Seyri İpek de, Müjgan Ekin’den 57 gündür haber alınmadığı hatırlatarak, “Baba Esat Ekin, yapılan tarifler doğrultusunda en son bindiği taksi şoförünün bilgisine baş vururken, taksi şoförü Sedat Çiftçi’nin Ford Focus marka aracın kendilerini takip ettiğini sonra ise önlerini kesen Fiat Doblo marka araçtan inen ve polis kartını gösteren sivil kişilerin araçtaki yolcuyu canlı bomba diye aldıklarını anlatıyor” dedi. 

Müjgan Ekin’in akıbetinin diğer gözaltında kaybedenlerin akıbetine benzememesi gerektiğinin altını çizen İpek, devlet yetkililerine, “Müjgan Ekin bir an önce bulunmalı” diye seslendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM Güvenlik Konseyi Halep tasarısını kabul etti

SONRAKİ HABER

UNICEF: Yetimhanede mahsur kalan 47 çocuk kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...