19 Aralık 2016 12:43

DBP’den Erdoğan’ın seferberlik ilanına tepki

Demokratik Bölgeler Partisi: Saldırılar 'milli seferberlik' ilanının sonucudur.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, son günlerde partilerine ve HDP’ye yönelik artan saldırılara ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Beşiktaş’ta polise yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası DBP ve HDP’ye yönelik ‘cadı avı’ başlatıldığı ve bine yakın kişinin gözaltına alındığı vurgusu yapılan açıklamada, gözaltına alınanlar arasında milletvekilleri, belediye eş başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile her iki partinin yöneticileri ve çalışanlarının da olduğu kaydedildi.

Gözaltına alınanların önemli bir kısmının tutuklandığı, bir kısmının da gözaltında olduğuna değinilen açıklamada, “Beşiktaş’taki saldırıya yönelik her iki parti tepkisini ortaya koymuş ve saldırıyı en sert biçimde kınamışlardır. Başta Kürt sorunu olmak üzere sorunların çözümü şiddetle değil barış ve diyalog yolunun esas alınması için sorumlu tüm kesimleri bu temelde sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapılmıştı” denildi.

SALDIRILAR MİLLİ SEFERBERLİK İLANININ SONUCUDUR

Milli seferberliğin ikinci hamlesi olarak HDP binalarına yönelik saldırılara dikkat çeken DBP, “Parti kurumlarını, il ve ilçe binalarını, temsilciliklerini kurşunlama, işgal etme, yakma ve dağıtma temelinde zuhur ediyor. Üstelik yakan, yıkan kurşunlayan değil saldırıya maruz kalanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve bir biçimde etkisizleştirmeye tabi tutuluyorlar. Medya üzerinde her türlü yalan, çarpıtma temelinde bir algı operasyonu geliştiriliyor. Kürtlere ve demokratik kesimlere karşı bir linç halayı ortalıkta dönüyor, yapılan saldırıları milli seferberlik ilanının dışında ele almak akla ziyan bir durum olacaktır” dedi.

HDP ve demokratik tüm kurumlara dönük saldırıların kınandığı açıklamada, hükümete de çıkmazlar üzerinde kurulu politikalardan vazgeçme çağrısı yapıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Carlos Tevez'den gözyaşıyla veda

SONRAKİ HABER

Çırçır fabrikasında yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa