19 Aralık 2016 12:25

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri saldırılara karşı birarada

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri bombalı saldırılar ardından partilere ve sendikalara gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle bir araya geldi.

Paylaş

Damla ULUDAĞ
Gebze

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri Beşiktaş ve Kayseri’de yaşanan patlamaları, ardından partilere ve sendikalara gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle bir araya geldi. Açıklamaya CHP, EĞİTİM SEN, EMEP, HDP VE ÖDP katıldı. 

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun’un okuduğu açıklamada Kayseri’deki bombalı saldırı bahane edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarının savaş, müdahale ve gerilimi tırmandırmaya yönelik politikalarını sorgulamak yerine “Milli Seferberlik” çağrıları yaparak geniş halk kesimlerini bu tehlikeli politikaya yedeklemeye çalıştığı belirtildi.

‘İstanbul Beşiktaş’tan sonra Kayseri’de gerçekleştirilen bombalı saldırıyla birlikte ülkenin bir açmaza doğru sürüklendiğini belirten Recep Dursun ‘Karşılıklı olarak ölümün ve şehitliğin kutsandığı bir ortamda barışın, birlikte yaşamın sesi duyulmaz hale geliyor. Memleketin toprakları kanla ve gözyaşıyla yıkanıyor’ dedi.

İktidarın toplumu gerilime sürükleyerek gücünü arttırma ve bu gücü tek adam rejiminin dayanağı haline getirme hesabı yaptığını belirten Recep Dursun ‘Emek, barış ve demokrasi güçlerini, Kürtleri ve Alevileri“terör işbirlikçisi”olarak gösterip hedef yapan politika, ülkeyi büyük bir felakete sürükleyecek kadar tehlikeli bir politikadır. Çünkü iktidarın ısrar ettiği söylem ve politika ile ülkede yıllardır birlikte yaşayan emekçi halk kesimleri düşmanlaştırılıp gerilim ve çatışma ortamının içine çekilmektedir. Açıktır ki, iktidarın Kürt sorununda ve Suriye başta olmak üzere bölgemizde uyguladığı yanlış politikalar, son bir buçuk yılda ülkeyi böylesine kanlı saldırılara açık bir ülke haline getirmiştir. Kayseri başta olmak üzere çeşitli kentlerde yapılan saldırılara göz yuman kamu görevlileri ile bu saldırıları yapanlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya çağırıyoruz. Ve bilinmelidir ki, hiçbir saldırı bizleri emeğin haklı davasından, her milliyetten işçi emekçilerin barış içinde sömürüsüz ve insanca yaşam mücadelesinden vazgeçiremeyecektir.’ dedi.

Basın açıklamasının ardından Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü adına söz alan Muhammet Uludağ ülkenin topyekûn bir saldırı için iktidar tarafından özellikle kışkırtıldığını belirterek ‘Biz Gebze’de yaşayan işçi ve emekçiler olarak biliyoruz ki burada gerçekleştirilebilecek her saldırının ve baskının karşısında yine hep birlikte olacağız. OHAL gerekçesi ile en demokratik hakkın dile getirilmesini yasaklayan, işçilerin hakları için bir araya gelip toplantı yapmalarını engelleyen, eylemlerin ve grevlerin önüne geçmeye çalışan bu tutum kabul edilemez. OHAL biran önce kaldırılmalı. Kanun Hükmünde Kararnameler iptal edilmeli. Saldırıların sorumluları kimse hesap vermelidir.’ dedi. 

Ardından ÖDP adına söz alan Buğra Aydoğan’da ülkenin karanlığa doğru sürüklendiğini belirterek ‘Biran önce bu baskılar son bulmalı, bizler bizlikte mücadele ederek ancak bu karanlığın içinden çıkabiliriz. Yaşanan saldırılar gösteriyor ki sorumluları bulmak bir yana hükümet bu şiddet politikasından besleniyor. Bu anti demokratik uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir.’dedi.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri açıklamanın ardından gerçekleştirdiği toplantı da Gebze’de yaşayan tüm işçi ve emekçilerin bu birlikteliğin içerisinde olması için bundan sonra da mücadelenin devam edeceğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Erdal Tosun'a çarpan sürücünün 9 yıla kadar hapsi istendi

SONRAKİ HABER

HDP binalarına yönelik saldırılar Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...