19 Aralık 2016 12:24

Bursa’da avukatlardan Tugay Bek ve Barkın Timtik için eylem

Bursa Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Adliyesi önündegözaltına alınan Av. Tugay Bek ve Av. Barkın Timtik için basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Paylaş

Ülkede yaşanan ve herkesi yasa boğan kanlı saldırılar sonucunda artık yönetememe krizine giren iktidarın çözüm üretmek, barışı sağlamak yerine adeta iç savaş nutuklarıyla ülkeyi kaosa sürüklendiğini söyleyen Umut Beyaz; “Birlikte yaşam iradesine ve demokratik siyaset kurumlarının işletilmesine daha fazla ihtiyaç olduğu bu günlerde HDP binalarına ve üyelerine yönelen saldırılar kabul edilemez. Oluşturulan bu savaş iklimi, tüm muhalifler üzerinde bir cadı avına dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Ülkede yaşanan her katliamın, kaosun faturasını halkımıza ve halkın hakları için mücadele eden avukatlara ödetmek isteyen iktidar son dönemde de aynı tavrı sergilemektedir. Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı ve pek çok insan hakları ihlali dosyasının avukatı olan Av.Tugay Bek 12 Aralık 2016 tarihinden bu  yana gözaltında tutulmaktadır. Adli muayene sonrası kendisine ters kelepçe takılmak istenmesine direnen ÇHD üyesi Av Tugay Bek bu  nedenle  onlarca polis memurunun saldırısına uğramıştır. Yapılan işkence sonucu meslektaşımızın yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri oluşmuştur.

Yine 15 Aralık 2016 tarihinde meslektaşımız ve ÇHD Genel Merkez yöneticisi olan Av. Barkın Timtik Büyükçekmece Kuruçeşme Cemevinde katıldığı bir taziye yemeğinde polislerin saldırısıyla onlarca insanla birlikte işkenceyle gözaltına alınmıştır. Meslektaşımız halen Esenyurt Karakolunda tutulmaktadır. Av.Barkın Timtik'in yüzüne silah doğrultularak tehdit edilmiş , plastik mermi sıkılmış ve darp edilmiştir. Uyarıyoruz ; elinizi halkın avukatları üzerinden çekin ! İşkence ile bizleri yıldıracaklarını sanan zavallılar unutmayın işkence insanlık suçudur ve zamanaşımı yoktur. Bugünkü iktidar sahiplerine güvenerek işkence yapanlar işledikleri her suçun hesabını vereceklerdir. Hiçbir baskı, gözaltı ve tutuklama bizleri asla yıldıramayacaktır. Hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bu haksız gözaltılar derhal son bulmalıdır. Av. Tugay Bek ve Av.Barkın Timtik yalnız değildir. Arkadaşlarımız serbest bırakılana ve sorumlular yargı önünde hesap verene kadar sürecin takipçisi olacağız” dedi. (Bursa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çocuklar için yapılan yardıma engel!

SONRAKİ HABER

Erdal Tosun'a çarpan sürücünün 9 yıla kadar hapsi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...