19 Aralık 2016 11:54

Avukatların gözaltına alınması, savunma hakkının gasbıdır

CHP'li Barış Yarkadaş, gözaltına alınan ve gözaltında darp edilen avukatlarla ilgili Meclise soru önergesi verdi

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul ve Adana'da avukatların keyfi bir biçimde gözaltına alındığını belirtti. CHP'li vekil, "Avukatların keyfi bir biçimde gözaltına alınması yetmiyor; savunmalarını üstleneceği arkadaşlarıyla da görüştürülmüyorlar'' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, avukatlara yönelik son dönemde artan gözaltıları Meclis'e taşıdı. Yarkadaş, KHK ile faaliyetlerine son verilen Halkın Hukuk Bürosu çalışanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Barkın Timtik'in gözaltında kötü muameleye uğradığını söyledi. 

Avukat arkadaşlarının gözaltındaki Barkın Timtik'in fotoğraflarını yayınladığını belirten Yarkadaş, "Timtik, Kıraç Cemevi'nde polis tarafından gözaltına alınıyor ve savcılığın gözaltı işleminden haberi ve bilgisi dahi olmuyor'' dedi. 

BEKİR BOZDAĞ'A ÇAĞRI YAPTI

Barkın Timtik'in gözaltına alınırken, Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığını ve gözaltının keyfi bir biçimde yapıldığını belirten Yarkadaş, Bekir Bozdağ'ın bu keyfiliğe ''Dur'' demesi gerektiğini belirtti. Avukat Timtik'in yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığını ve bu sırada plastik mermilerle darp edildiğini belirten CHP'li Yarkadaş, "Kendisine polis aracında yumruk atıldığı yönünde iddialar da var. Bu olup biten, savunma hakkının gasp edilmesidir'' diye konuştu. 

Timtik'in gözaltı sırasında çekilen ve dışarıya yansıyan fotoğraflarının ''korkutucu'' olduğunu belirten Yarkadaş, "Avukat Timtik'e ters kelepçe takılıyor. Gözaltına alındıktan sonra avukatlarıyla günlerce görüştürülmüyor. Savunma hakkı açıkça gasp ediliyor'' dedi. 

TUGAY BEK'E DEKÖTÜ MUAMELE

Adana'da insan haklarına ilişkin davalara girmesiyle tanınan Evrensel Gazetesi'nin avukatlığını da üstlenen Tugay Bek'in de keyfi bir biçimde gözaltına alındığını belirten Yarkadaş, "Tugay Bek'e de ters kelepçe takılıyor ve darp ediliyor. Adalet Bakanı Bozdağ, siyasi fikirleri ayrı da olsa meslektaşlarına uygulanan bu kötü muameleye son verdirmeli ve sorumlulardan hesap sormalıdır'' ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk cezaevinde işkence ve kötü muamele

SONRAKİ HABER

Çocuklar için yapılan yardıma engel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa