19 Aralık 2016 11:27

Mersin'deki HDP operasyonunda 18 tutuklama

Mersin’de HDP’ye dönük operasyon kapsamında gözaltına alınan 18 kişi tutuklandı.

Paylaş

Turan DAL
MERSİN

Akdeniz Belediyesi ve HDP’ye yönelik baskınlarda gözaltına alınanlardan 18 kişi hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi. Karara ilişkin konuşan Avukat Özgür Çağlar, “Son süreçte artan tutuklanmalarla birlikte siyasal iktidarın demokratik sivil kurumlara karşı topyekün hukuksuz bir süreci başlattığını görüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Akdeniz Belediyesi ve HDP’ye yönelik yapılan baskınlarda 100 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 8'i önceki günlerde serbest bırakılırken, bugün ise 19 kişi savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme aralarında İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’nin de bulunduğu 18 kişi hakkında tutuklama kararı verirken, Osman Aka adlı yurttaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘DOSYADA SUÇ İŞLENDİĞİNE DAİR EN UFAK BİR DELİL YOK’

Tutuklanmaları yorumlayan Avukat Özgür Çağlar, “İçerisinde insan hakları savunucusu olan İHD Mersin Şube Başkanımız ile birlikte 18 kişi daha bu gün hiç bir somut gerekçe ve delil olmamasına rağmen tutuklandı. Tutuklanan kişilerin demokratik kitlelerin aktif çalışanları olduğu hususu gözönüne alınırsa son süreçte artan tutuklanmalarla birlikte siyasal iktidarın demokratik sivil kurumlara karşı topyekün hukuksuz bir süreci başlattığını görüyoruz. Dosyada suç işlendiğine dair en ufak bir delil, emare olmaması bu operasyonların siyasi amacının olduğunu açık bir şekilde göstermektedir” diye konuştu.

KAPATILAN DERNEKLERE 'KCK SOSYAL ALAN' SUÇLAMASI

Öte yandan gözaltındakilere OHAL kapsamında kapatılan derneklere üye olup olmadıkları soruldu. Kapatılan dernekler için “KCK Sosyal Alan faaliyeti içindeki” ibaresi kullanıldı. Gözaltına alınanlar, derneklerin KHK ile kapatıldıktan sonra üyeliklerinin otomatik olarak düştüğünü söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Antalyada gençlik örgütlerinden laiklik ve mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Kürkçü, 'IŞİD'in kimyasalları Türkiye'den' iddiasını sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...