19 Aralık 2016 10:50

Aytuğ Atıcı: Katliamcıların ödüllendirildiği düzen sürüyor

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Maraş katliamının Türkiye için yüzkarası olduğunu belirterek ‘İnsanlık suçlarının ödüllendirildiği düzen sürüyor' dedi.

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Maraş katliamının Türkiye için bir yüzkarası olduğunu belirterek, “İnsanlık suçlarının görmezden gelindiği, yapanların karanlıkta saklandığı ve hatta ödüllendirildiği düzen, isimler değişse de ne yazık ki halen sürmektedir” dedi.

Atıcı yaptığı yazılı açıklamada, katliamın üzerinden geçen 38 yıl boyunca, her yıldönümünde anmaların engellenerek insanlık suçu işlenmeye devam edildiğini ifade etti. “Bugünkü İktidar, Alevilerin hakları konusunda uyutma, oyalama taktikleri uygulamaktadır. Daha kötüsü işaretleme gibi faşist uygulamalara sessiz kalarak kışkırtıcı uygulamalara göz yummaktadır. İktidar, söylemleri ile nefret suçu da işleyerek siyaset yapmaya devam etmektedir” diyen Atıcı, hem içeride hem de dışarıda mezhepçi politikaları körükleyen AKP’nin ülkeyi adım adım bir iç savaşa sürüklediğini dile getirdi.

Atıcı, “Yönetenlerin, din, mezhep, etnik köken, sosyal konum, dil ve cinsiyet ayrımı yaptıkları bir düzen daima acılara gebedir. Bu acıları bir daha yaşamamak için şimdi, daha fazla uyanık olma zamanıdır. Doğuştan gelen ve özgür irademizle tercih etmediğimiz değerlere saygı duyulduğu ve güvenceye alındığı bir düzeni hep birlikte ve yakın zamanda kurmayı ümit ediyoruz. Bu uğurda can verenleri unutmadık, unutturmayacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Ölen sadece gençlerimiz değil, onların hayalleri'

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Tekin’den HDP’ye dönük saldırılara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...