19 Aralık 2016 10:40

'Ölen sadece gençlerimiz değil, onların hayalleri'

Adana Barosu son dönemde artan bombalı saldırılara karşı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Paylaş

Adana Barosu ve Akademik Meslek Odaları Birliği ortak basın açıklaması düzenleyerek son dönemlerde yaşanan bombalı saldırılara ve hükümete tepki gösterdi.

Saldırılarda hayatını kaybeden gençlere dikkat çekilen açıklamada “Ölen sadece gençlerimiz değil, onların hayalleridir, eşinin, nişanlısının, çocuğunun, anasının, babasının ve ailesinin mutluluğudur” denildi.

Basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen ile ADAMOB temsilcileri, Baro Başkanı Veli Küçük ve çok sayıda avukat katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Veli Küçük, bombalı saldırılarda 600'e yakın kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

“Ortadoğu ülkelerine model olarak gösterilen ülkemiz, şimdi tam bir Ortadoğu ülkesi görünümü arz etmektedir. Yaklaşık 3 yıllık süreçte bu katliamlar nedeniyle hiçbir görevli istifa etmediği gibi kimsenin de istifası istenmedi. Bu süreçte ihmali olanlar veya görevinde yetersiz olan istihbarat ve emniyet yetkilileri derhal istifa etmeli, görevden el çektirilmeli ve yetkin kişilere görev verilerek olası katliam ve saldırılar önlenmelidir” diyen Küçük, hükümete de eleştirilerde bulundu.

Hükümetin sınır politikasını da eleştiren Küçük, “Zor durumda olana, savaştan canını kurtaran insana elbet ülkemiz yardımcı olacaktır, fakat son yaşanan katliamların analizi yapıldığında sınırların güvenliği konusunda acil tedbirler alınması gerekliliği ortadadır. Ülkemize yönelen saldırılara bakıldığında saldırıların kaotik bir ortam yaratmak için yapıldığı açıkça anlaşılmaktadır. Tüm yetkilileri ve toplumsal kesimleri yaşam hakkını ihlal eden bu insanlık dışı ve alçak terör saldırıları üzerinden toplumu ayrıştıracak, iç barışı hedef alacak tepkiler ve tahrik edici söylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Maraş'ı konuşamamak: Katliam'dan Terolar’a’

SONRAKİ HABER

Aytuğ Atıcı: Katliamcıların ödüllendirildiği düzen sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...