19 Aralık 2016 10:36

Boş Ankara Kart için niye 5 TL alınıyor?

Boş ‘Ankara Kart’a ödenen ücretin iptali başvurusunun hâlâ yanıtlanmadığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uygulamayı eleştirdi.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da belediye otobüsü ile metro ulaşımında zorunlu olan ‘Ankara Kart’a ödenen ücretin iptali için yaptığı başvurunun, yaklaşık bir yıldır sonuçlandırılmadığını belirterek, halkın cebinden haksız şekilde para çıkmaya devam ettiğini dile getirdi.

CHP’li Murat Emir, 5 Ocak 2016 tarihinde Çankaya Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına yaptığı başvuruda, ‘Ankara Kart’ için alınan ücretin iptalini istemişti. Emir, Hakem Heyeti Başkanlığına verdiği dilekçede, Ankara’da belediyenin sunduğu ulaşım hizmetinden yararlanmak için vatandaşların ‘Ankara Kart’ almasının şart koşulduğunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin içi boş kart için vatandaşlardan 5 TL aldığını belirterek, bu ücretin yasal olmadığını kaydetti.

Emir yaptığı yazılı açıklamada, başvurusunun üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğine dikkat çekerek, hala işlem yapmamış olan Çankaya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’nı eleştirdi. Yapılan itirazın sonuçlandırılmamasının Ankara’da yaşayan vatandaşların, haksız yere ödeme yapmaya devam etmeleri anlamına geldiğini kaydeden Murat Emir, “Hakem heyetinin hala bir işlem yapmaması görev ihmalidir. İstanbulkart için yapılan başvuru hızlı ve vatandaşın lehine sonuçlanırken Ankara’da adeta heyet duruyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankaralıların cebinden haksız şekilde kazanç sağlamaya devam ediyor. Bu haksız kazancın büyüklüğü Ankara’daki belediye ulaşımını kullanan milyonlarca vatandaş düşünüldüğünde çok daha iyi anlaşılabilecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Kemal Öykü Yarışması’nda birincilik Deniz Tarsus’un

SONRAKİ HABER

‘Maraş'ı konuşamamak: Katliam'dan Terolar’a’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...