19 Aralık 2016 10:40

Orhan Kemal Öykü Yarışması’nda birincilik Deniz Tarsus’un

Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği Orhan Kemal Öykü Yarışmasında birinciliği Deniz Tarsus, İt Gözü öykü kitabıyla elde etti

Paylaş

Çukurova Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği Orhan Kemal Öykü yarışması bu yıl Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED) işbirliğiyle düzenlendi. 

ÇED Başkanı Halise Tekbaş, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel hale getirilen Orhan Kemal Öykü Yarışması’na edebiyatçıların her geçen yı biraz daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti. Edebiyata ölümsüz eserler kazandıran Orhan Kemal’in daha fazla tanıtılması gerektiğini kaydeden Tekbaş, yarışmada seçici kurulun katılımcıların özgün eserlerde Türkçe’yi kullanımdaki özenini göz önünde bulundurduğuna dikkat çekti.

Seçici kurulunu Zafer Doruk, Buket Uzuner, Halise Tekbaş, Mazlum Vesek ve Onur Caymaz’ın oluşturduğu yarışmada dereceye giren eser belirlendi. Birinciliği Deniz Tarsus, İt Gözü öykü kitabıyla elde etti. Ödül töreni 23 Aralık’ta Yüreğir’deki Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde  yapılacak. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Soma'nın sanığı Can Gürkan hem suçlu, hem güçlü!

SONRAKİ HABER

Boş Ankara Kart için niye 5 TL alınıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...