19 Aralık 2016 10:14

19 Aralık’ın üzerinden 16 yıl geçti ihlaller devam ediyor

İHD Diyarbakır Şubesi 19 Aralık 2000’de cezaevlerine yönelik ‘Hayat Dönüş' operasyonlarını hatırlatarak aynı hak ihlallerinin ettiğine vurgu yaptı. 

Paylaş

20 Ekim 2000 tarihinde F Tipi Cezaevlerinde tecrite karşı başlayan eylemlere ilişkin 19 Aralık 2000’de devlet tarafından yapılan operasyonla çok sayıda mahpusun ölümüyle sonuçlanan vahşetin üzerinden 16 yıl geçti. 

İHD Diyarbakır Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Muhterem Süren, “Hayata Dönüş Operasyonları”nı hatırlatarak, “2000’de 2 yılı aşkın bir süre devam eden ölüm orucu eylemlerinde yüzlerce insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yanlış müdahale sonucunda tedavisi mümkün olmayan Wernicke Korsakoff hastalığına yakalandı. Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere yönelik, işkence ve kötü muamele bugün bile hala devam etmektedir. 2016 yılı içerisinde derneğimiz genel merkezine ve şubelerine 958 işkence ve kötü muamele başvurusu olmuştur” dedi. Cezaevlerine yönelik uygulanan ve hak ihlallerini artıran özel uygulamaların OHAL ile daha da arttığına vurgu yapan Süren, İHD’nin konuya ilişkin cezaevlerinde yaşananlara ilişkin yaptığı başvuruların da cevapsız bırakıldığını söyledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ressam ve sanat tarihçisi Turani uğurlandı

SONRAKİ HABER

‘Ethem Sarısülük davasında mahkeme baskıyla karar verdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...