19 Aralık 2016 10:08

HDK, HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösterdi

HDP il ve ilçe binalarına yönelik saldırılar HDP İstanbul İl binasında HDK tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması ile protesto edildi.

Paylaş

Kayseri'de yaşanan bombaları saldırı sonrası ülke genelinde HDP il ve İlçe binalarına yönelik saldırılar gerçekleşirken HDP üyeleri de gözaltına alındı. Bu saldırı ve gözaltılara tepki gösteren Halkların Demokratik Kongresi HDP İstanbul İl binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Beşiktaş ve Kayseri'de gerçekleşen bombaları saldırı sonrası yaşamını yitiren asker, polis ve sivil yurttaşların yakınlarına başsağlığı yaralı yurttaşlara ise acil şifalar diledi. Son yıllarda gerçekleşen bombaları saldırıları sonrası yaşamların paramparça olduğu belirten Koçyiğit, sorumluların sadece kınama mesajı yayınlamalarına tepki gösterdi. 

Barışın sesini yükselten HDP'nin hedef haline getirildiğini belirten Koçyiğit, " HDP'nin 5 il ve 14 ilçe binası tahrip edildi. Güvenlik güçleri hiçbir şekilde önlem almadı. 626 HDP üyesi gözaltına ise alındı" dedi.

Başkanlık sistemine karşı engel olarak görülen HDP'nın etki alanının daraltılmak istendiğini belirten Koçyiğit' " Topluma ya başkanlık ya yeni bir kaos ve iç savaş dayatması yapılmaktadır. Yeni bombaların patlamaması için barış ve de demokrasinin sesini yükseltmeliyiz. HDP sahip çıkmak barışa ve demokrasiye sahip çıkmaktır" diye konuştu.

'SALDIRILARLA ALAKALI GÖZALTI YOK'

HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ise HDP binalarına gerçekleşen saldırılar sonrası saldırı ile alakalı hiç bir kimsenin gözaltına alınmadığını söyledi (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dink sanığı Akyürek: Dinlemler yasadışıysa karşıyım

SONRAKİ HABER

Ressam ve sanat tarihçisi Turani uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...