19 Aralık 2016 09:25

Beştaş: Hukuk devletinde intikam kavramı olmaz 

HDP Adana İl Örgütü,  HDP Çukurova İlçe binasına yönelik parti bayraklarının da yakıldığı taşlı saldırıya dair basın açıklaması yaptı. 

Paylaş

İlçe binası önünde yapılan açıklamada konuşan HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Beşiktaş saldırısından sonra  faturanın HDP'ye çıkarılmaya çalışıldığını belirterek saldırıları kışkırtan devlet aklının kaybedeceğini söyledi. 

Arap, Türk Kürt halklarının bir arada yaşadığı Adana'da da olduğu gibi başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere hükümetin intikam söylemleri ile saldırıları teşvik ettiğini ifade eden  Beştaş, saldırıların yerel bir akılla değil merkezi olarak düzenlendiğini söyledi. 

BARIŞ VE ÇÖZÜM İSTEYENLER HEDEFTE 

HDP'ye yönelik operasyonlarda da olduğu gibi Barış çözüm isteyenlerin saldırıya uğradığı bir zaman diliminde geçildiğini ifade eden Beştaş, "Bu yol, yol değil. Türkiye'de iç savaş provaları Türkiye'nin yararına değil. Bu iç savaş provaları hiç birinize katkı getirmeyecek. Bu nedenle muktedirler söylüyoruz 'siz HDP etkisiz çalışırken Türkiye'yi karanlığa sürüklüyorsunuz" dedi. 

EŞİT YURTTAŞLAR OLARAK YAŞAYABİLİRİZ 

Hangi partiden, hangi fikirden olursan olsun AKP'ye destek vermeyenin terörist ilan edildiği bir süreçten geçildiğini söyleyen Beştaş, HDP sadece Milletvekillerinden Yöneticilerden oluşan bir parti değil. Milyonlara terörist diyenler kaybedecekler.Biz tek vatanda farklılıkların yurttaşları olarak eşit ve özgür yaşayabiliriz" dedi. 

SALDIRI ÇAĞRISI FACEBOOK ÜZERİNDEN 

Saldıryı organize eden kişinin saldırı çağrısını facebook üzerinden canlı yayınla yaptığı ortaya çıktı. Bu konuda herhangi bir gözaltı olmadığı öğrenildi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığından haftalık bilanço: 45 ilde 924 gözaltı

SONRAKİ HABER

Elimizdeki olanaklara sahip çıkalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...