19 Aralık 2016 07:16

Çin, ABD'nin sualtı aracını teslim etme kararı aldı

Çin Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta el koydukları ABD’ye ait insansız sualtı aracını iade etme kararı aldı.

Paylaş

Çin, 15 Aralık’ta Çin donanması tarafından alıkonulan insansız sualtı aracını ABD’ye iade edecek.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI)’nun haberine göre, Çin Savunma Bakanlığı geçtiğimiz hafta Çin donanması tarafından alıkonulan insansız sualtı aracına ilişkin soruşturmanın tamamlandığını duyurdu. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yang Yujun, aracın ABD’ye uygun şekilde teslim etmeye karar verildiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü, ABD'nin Çin'in deniz sahaları civarına keşif ve askeri gözlem yapmak için sıklıkla uçak ve gemi gönderdiğini hatırlattı ve ülkesinin bu tür eylemlere kararlılıkla karşı çıktığını vurguladı. Yang Yujun, “Washington yönetiminden bu girişimleri durdurmasını istiyoruz” dedi.

Çin Savunma Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamada ise, kimli belirlenemeyen insansız aracın Çin donanması tarafından Güney Çin Denizi tespit edildiğini ve seyrüsefer serbestisinin güvenliğini sağlamak için sorumlu bir tavırla araca ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Basın Dairesi, ABD'nin bu olayı tek taraflı olarak abartmasının uygun görülmediğini, bu tutumunun sorunun çözülmesine de yardımcı olmadığını kaydetti. (DIŞ HABERLER) (Fotoğraf: ABD Donanması)

ÖNCEKİ HABER

Sayıştay, Fatih Belediyesi'ne 3 yıldır denetim yapmamış

SONRAKİ HABER

HDP'li vekil Adıyaman serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...