18 Aralık 2016 21:18

Moskova'da Rusya, Türkiye ve İran görüşmesi yapılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanları arasında yapılacak görüşmeyi doğruladı.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov, 20 Aralık'ta Moskova'da Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanları arasında görüşme yapılacağını doğruladı.

Sputnik'in haberine göre Bogdanov, "Üçlü görüşme Moskova'da 20 Aralık'ta yapılacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri yaptı. Onlar da bu fikri destekledi" ifadelerini kullandı.

Bogdanov sözlerine şöyle devam etti: "Görüşmenin Moskova'da yapılması ile ilgili konu daha önce de ele alınmıştı. Üçlü bir formatta öncelikle Suriye ve çevresindeki konuları, durumu görüşmek lazım. Suriyeli taraflar masa arkasına oturmaları ve ateşkesin istikrarlı şekilde sağlanması, bazı insani sorunların çözülmesi ve siyasi çözüm ulaşılması gibi konularda anlaşmalı. Bunun için elimizde bir temel de var, bu BM'nin 2254 sayılı kararı."

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin yarın Ankara'ya yapacağı ziyaretin ileri bir tarihe ertelendiği bildirilmişti.

Halep'te cihatçıların tahliyes, Rusya, İran ve Türkiye arasında varılan anlaşmayla başlamıştı. Suriye'de Rusya ve İran ile Türkiye krizin başlangıcından bu yana farklı taraflarda yer alıyorlar. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kontrolden çıkan otomobil servis minibüsüne çarptı: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Uşak'ta ÖDP binasına pompalı tüfekle saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...