18 Aralık 2016 14:32

Yarın bu filmlerle randevunuz var

Bu yıl 19.’su düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali oldukça ilgi çekici ve keyifli bir programla izleyici karşısına çıkıyor.

Paylaş

Bu yıl seçkisine Gastronomi ve İspanya Filmleri bölümlerini de ekleyen Randevu İstanbul’dan yarının kaçırmamanız gereken filmlerini sıraladık.

SABIRLI ADAMIN ÖFKESİ

Madrid, Ağustos 2007. Bir mücevher mağazası soygunundan hapse giren tek kişi Curro’dur. 8 yıl geçer… Kız arkadaşı Ana ve oğlu, Curro’nun hapisten çıkmasını beklemektedir. Birsabah,hiçbir yere ait değilmiş gibi duran, kendi halinde, yalnız bir adam olan Jose, Ana ile erkek kardeşinin çalışmakta olduğu bara kahve içmeye gelir. O kış Jose,onu kendilerinden biri olarak aralarına alan bardaki diğer insanlarla yakın bağlar kurar, özellikle de yeni gelen bu adamı sıkıntılı hayatından bir çıkış yolu olarak gören Ana ile. Curro, Ana ile yeni bir hayata başlama umuduyla hapisten çıkar, ama kısacık zamanda her şey değişmiştir.

İntikamın asla huzur getirmeyeceğini bilmekten gelen sükunetle şiddet patlamalarını ustalıkla birleştiren, kirli, sürükleyici, öfke dolu bu film, İspanyol sinemasının gördüğü en güçlü ilk filmlerden biri. “Sabırlı Adamın Öfkesi”ni yarın 11.00’da Atlas Sineması’nda izleyebilirsiniz.

BÖCEKLER

Böcek yemek bugünlerde çok gündemde olan bir konu. Özellikle son birkaç yıldır, Birleşmiş Milletler’in yenebilir böcekleri dünyadaki açlık sorunuyla mücadele için bir kaynak olarak önermesinden beri, aşçılar ve gastronomlar tarafından lezzetleriyle, çevreciler tarafından doğa üzerindeki düşük oranlı etkileriyle, toplumsal sağlık uzmanları tarafından ise besin içerikleriyle dikkat çekmeye başladılar. Öyle görünüyor ki, küresel gıda güvenliğimizle ilgili tüm sorunlarımızı çözecek yeni süpergıda böcekler olacak. Kopenhag merkezli Nordic Yiyecek Laboratuvarı’nda çalışan aşçı ve araştırmacılar Josh Evans, Ben Reade ve Roberto Flore’den oluşan bir ekip üç yıl boyunca dünyayı dolaşarak hâlihazırda böcek yiyen iki milyar insanın bu konudaki fikirlerini araştırdılar. Bu yıl dünyanın en fazla ilgi gören gastronomi filmlerinden birisi olan “Böcekler” bu ufuk açıcı yolculuğun hikayesini anlatıyor.

Film yarın13.30’da Atlas Sineması’nda.

GÖL

35 yaşındaki Inès, fotoğraf sanatçısıdır. Duygusal olarak kırılgan olduğu bir dönemde kişisel şiirlerinden ve fotoğraflarından oluşan bir kitap derlemeye başlar. Kitabın ortaya çıkış süreci, zaman içinde Inès’in kendi geçmişini keşfettiği son derece kişisel ve benzersiz  bir yolculuğa dönüşür.

Göl yarın 21.30’da Atlas Sineması’nda izleyebilirsiniz.

İLK AŞK

Manuela ve Olma, on beş yıl önce ilk aşklarını yaşayan birer yeni yetmeyken sözleştikleri o uzak gelecekte tekrar bir araya gelirler. Bu romantik başlangıcı temel alan The Reconquest, zaman kavramını ya da daha doğrusu zaman algısını inceleyen, kaybedilen ve yeniden hatırlanan zaman hakkında bir film. Kendimizle ilgili neleri hatırladığımız, neleri hatırlamadığımız hakkında… Bizi tanımladığı için ve hem bugün hem geçmişte hem de gelecekte bizi biz yaptığı için sadık kalmakta ısrar ettiğimiz kelimeler, hareketler ve duygular hakkında. Trueba, yürüyüşler ve danslar, konuşmalar ve sessizlikler, jestler ve artık aynı dili konuşmayan bakışlardan oluşan tuhaf bir ritüeli üst düzey bir hassasiyetle perdeye yansıtıyor. Kayıp zaman ve geride bıraktığı yaralar üzerine mükemmel bir film.

“İlk Aşk” yarın 16.00’da Cinemaximum Historia Fatih’de gösterilecek. 

ASADO HAKKINDA HER ŞEY

Film, Arjantin’in derinliklerine bir yolculuk. Asado, bir yemek ve bir ritüel, hem ilkel hem modern, hem vahşi hem sofistike, hem sanat hem de bilim. Ulusal kimliğin vazgeçilmez özelliklerinionun kadar orijinal ve isabetli biçimde tanımlayacak pek az fenomen vardır. Nerdeyse kutsal sayılan bu gelenek ilk kez bir filmde bu kadar keskin ve münasebetsiz br bakışla ele alınıyor.

“Asado Hakkında Her Şey” yarın 11.00’de Cinemaximum Historia Fatih’de izlenebilir. 

FUKUSHİMA’DAN SEVGİLERLE

Genç bir Alman kadın, Marie, yıkılan hayallerinden kaçmak için Japonya’ya gider. 2011 yılında Fukushima’da yaşanan üçlü felaketin kurbanlarının biraz olsun yüzünü güldürebilmeyi amaçlayan Clowns Help isimli gruba katılır. Fukushima’da yaşayanların çoğu ya oradan ayrılamamış ya da ayrılmak istememiş yaşlı insanlardır. Marie, kısa sürede bu işin ona göre olmadığını anlar. Tam uçakla orayı da terk edecekken, yasaklanmış bölgede bulunan harap durumdaki evine taşınmaya karar veren, Fukushima’nın son geyşası, katır gibi inatçı Satomi’yle tanışır. “Fukushima’dan Sevgilerle” yarın 21.30’da Cinemaximum Historia Fatih’de gösterilecek.

TÜRK MUTFAĞINA ÖVGÜ

2015’te dünyanın en iyi restoranı seçilen El Celler de Can Roca’nın üç şefi BBVA işbirliğiyle çıktıkları, Arjantin ve ABD ile başlayan dünya turunun sinemaya aktarılan ikinci halkasında, genç şefler, someliyeler ve yerli üreticilerin rehberliğinde Türkiye’nin gastronomik potansiyelini keşfediyor. Mutfak şefi Joan Roca İzmir ve Tire’ye, tatlı şefi Jordi Roca Gaziantep’e, someliye Josep Roca ise şarap araştırmaları için Trakya, Bozcaada ve Kapadokya’ya gidiyor. Sonra hep birlikte Türk mutfağını dünyaya duyuracak bir gastronomi devrimi hazırlığı içindeki bir grup genç şefle tanışıyorlar. Dünya galası bu yıl San Sebastian Film Festivali’nde yapılan The Turkish Way kendi mutfağımıza farklı bir gözle bakma fırsatı sunuyor. 

“Türk Mutfağına Övgü” yarın 16.30’da Atlas Sineması’nda. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ereğli'de HDP binasına vinçle Türk bayrağı astılar

SONRAKİ HABER

Medya yangına körükle gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...