18 Aralık 2016 14:13

Antalya’da kentsel dönüşüm yüzlerce kediyi kimsesiz bıraktı

Antalya’da sürdürülen ve daha önce 20 bin kişinin oturduğu mahalleleri savaş alanına çeviren kentsel dönüşüm, yüzlerce kediyi zor durumda bıraktı.

Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm kapsamında Santral ile Kepez Mahallesi’ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım öncesi 20 bin kişinin oturduğu iki mahalledeki görüntü savaş alanını andırırken, kentsel dönüşümden mahalledeki kediler de zarar gördü. Mahallede oturanlar sözleşme gereği başka binalara taşınınca yüzlerce kedi evsiz kaldı.

Mahallenin boşaltılmasının ardından açlıkla mücadele eden, uzun süre hayvanseverlerin getirdiği mamalarla beslenen kediler, görevlilerin 2 mahalleyi şantiye alanı ilan etmesi ve ardından halkın içeri girmesinin yasaklanmasıyla zor durumda kaldı. Girişlerin kapatılmasıyla kediler açlıkla karşı karşıya kaldı. Antalya Candostları Koruma ve Sahiplendirme Derneği üyeleri, yetkililerden izin alarak alandaki kedileri binbir güçlükle başka alanlara nakletmeye çalışıyor.

  • Hayvanseverler kedileri yakalayıp, hasta olanları tedavi ediyor ve daha güvenli beslenme noktalarına taşıyor.

AÇLIKTAN ÖLENLER VAR

Dernek Başkanı Arife Yanık, insanların taşındıktan sonra yüzlerce kediyi arkalarında bıraktığını söyledi. Kedilerin sayısının fazlalığı nedeniyle nakliyede zorluk yaşadıklarını belirten Yanık, “Acilen mama ve tahliye desteğine ihtiyacımız var. Ağlarla kedileri yakalamaya çalışıyoruz. Hasta olanları yakalama kafesleriyle nakil yapacağız. Kedileri besleme noktalarına taşımaya çalışıyoruz. Muhtemelen burada oturanlar daireye çıktıkları için kedilerini götüremedi. Kedilerin çoğu evcil. Bazıları açlıktan ölmüş” diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Gün birlikte olma günü'

SONRAKİ HABER

Ereğli'de HDP binasına vinçle Türk bayrağı astılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...