18 Aralık 2016 14:07

Kocaeli’de Emek Sanat Atölyesi kuruluşunu ilan etti

Kocaeli’de ‘Emek Sanat Atölyesi’ adıyla bir araya gelen gençler, atölyelerinin kuruluşunu açtıkları sergi ile ilan etti. 

Paylaş

CafeVera’nınalt katında oluşturdukları atölyelerini açtıkları sergi ile duyuran gençler, alternatif oluşturdukları atölyelerinde sanat yapmayı amaçlıyor. Atölyenin ortaya çıkardığı serginin açılışında konuşan atölyenin yürüyücülerinden Özcan Dündar, toplumun kültürden uzaklaştırılıp yozlaştırılmasına karşı bir araya geldiklerini ifade etti. 

‘BİR ARADA BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ’

Atölyenin ilerleyen zamanlarda çeşitli etkinliklerinin olacağını da belirten Dündar, “Gençlerin, ‘Yeteneğim yok ama resmi çok seviyorum’, ‘Fotoğraf çekmek istiyorum ama kadraj bilgim eksik’ veya ‘Kursa gitmek istiyorum ama o kadar param yok’ sözleri karşısında harekete geçtik. Gönüllülük esasıyla; resme, fotoğrafa, sanata bir yönlendirme yapmayı amaçlıyoruz. Atölyenin çeşitli etkinlikleri de olacak, bir arada bir şeyler yapmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından atölye üyelerinin hazırladığı bir video izlendi. Bunun ardından açılışa gelen vatandaşlar atölyeyi gezdi, gençlerin yapmış olduğu çalışmaları izledi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in Irak'a zararı 35 milyar dolar

SONRAKİ HABER

'Gün birlikte olma günü'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...