18 Aralık 2016 14:04

‘Erdal Eren’i katleden zihniyet hala iktidarda’

Erdal Eren’in 12 Eylül cuntası tarafından idam edilişinin 36. yılında Emek Partisi Darıca İlçe Örgütü’nde anma etkinliği gerçekleştirdi.

Paylaş

Pazar Günü saat 14.00’de başlayan anmada ‘17’nin Ötesi Erdal Eren Davası’ belgeseli gösterildi. Belgesel Gösteriminin ardından bir araya gelenler söyleşi de gerçekleştirdi.

İlk sözü Alan ve 80 döneminin tanıklarından olan Emek Partisi Darıca İlçe Yöneticisi Orhan Kaya, Erdal Eren’i asanların zihniyetinin bugün hala varlığını koruduğunu belirtti. Kaya ‘O dönem askeri darbenin ardından OHAL ile birlikte baskı politikaları vardı. Çoğu insan işkence gördü, gözaltına alındı, tutuklandı. Bugün de olağanüstü hal koşullarında aynı baskıyı görüyoruz. Yine gençler tutuklanıyor, akademisyenler görevden alınıyor, öğretmenler açığa alınıyor. O dönem de kararlı mücadele edip bu karanlığı aşmıştık. Şimdi de aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz’ dedi.

Anmanın ardından söyleşi de sözü alanlar da ‘12 Eylül zihniyeti bugün de iktidarda. Bugün de işçileri, gençleri, kadınları tehdit eden güçler aynı. Gençler sermayenin çarkları arasında öğütülüyor. Dün Erdal’ı asanlar onun mücadelesinden korkanlardır ve bugün aynı zihniyet Ceylan’ı, Uğur’u ve Berkin’i katleden zihniyettir. Ölümüne sebep oldukları çocukların, gençlerin, kadınların işçilerin hesabını vermeyen hükümettir. Patlamalarda ölen yüzlerce insanın Şebnemlerin, Ali Denizlerin, Diclelerin hesabını vermeyenlerdir. O sebeple Erdal’ı ve arkadaşlarını anmak, anlamak her gün işçilerin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, madencilerin göçük altında kaldığı, gençliğin her gün daha da geleceksizleştirildiği bu düzende kararlı bir şekilde mücadele edebilmek demektir’ dedi.

Anmada söz alanlar ayrıca ‘O gün Erdal Eren’i asan Kenan Evren elbette ki yalnız değildi. Kenan Evren birçok haksızlık ve hukuksuzluğun sorumlusuydu. Ama Kenan Evren’in arkasındaki güçleri de hepimiz biliyoruz. Kenan Evren’in arkasında Sermaye vardı. Bugün de yaşanan hukuksuzlukların, Kanun Hükmünde Kararnamelerin tüm baskı ve şiddet politikalarının sorumluları Cumhurbaşkanı, Hükümet ve asıl olarak sermayedir. O dönem de fatura halka kesilmişti. Şimdi de hiçbir işveren OHAL’den etkilenmezken tüm etkilenen işçi ve emekçiler, yoksul halk ve toplumun muhalif kesimleridir. olağanüstü hal denilerek bugün geniş bir halk kitlesi baskı altına alınmaya çalışılıyor’ diyerek OHAL’in kaldırılmasını, kanun hükmünde kararnamelerin iptal edilmesini istedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de artık kimse ‘aşk’ için dua etmiyor

SONRAKİ HABER

IŞİD’in Irak'a zararı 35 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...