18 Aralık 2016 13:23

Engelliler, 'Engelliler Gecesi'ne kucakta taşındı

Özel Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelliler günü için düzenlediği etkinlikte engelliler zor anlar yaşadı.

Paylaş

Tekirdağ'da belediye düğün salonunun ikinci katında Özel Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelliler günü için düzenlediği etkinliğe tekerlekli sandalye ile gelen engelliler, asansör olmadığı için merdivenlerden sandalyeleri ile birlikte kucakta taşınmak zorunda kaldı. Baston kullanan engelliler ise yakınların yardımı ile inip çıkabildi. Salona güçlükle götürülen engelliler burada da sahneye çıkarken yine kucakta taşınmak zorunda kaldı. Engelli gençlerin hazırlayıp sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi. Heyecandan şiirlerini ve şarkıları okumakta zorlanan gençlere salondan gelen alkışlar yardımcı oldu.

Engellilerden Mustafa Aysel’in annesi Emre Aysel, “Her zaman bu tür zorluklarla karşılaşıyoruz. Engelliler gününde 20 basamaklı merdivenleri çocuklarımız bizlerin  yardımıyla inip çıktı. Defalarca belediyeye başvurup, düğün salonuna asansör yapılmasını istedik. Ama yapılmadı. Şarköy’de 250 bedensel engelli var. Aynı şekilde hasta ve yaşlılar 20 basamaklı merdivenleri çıkmakta zorlanıyor”dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CNN Türk'ten HDP'ye özür açıklaması

SONRAKİ HABER

Hecinler halkı çöp istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...