18 Aralık 2016 11:21

Özgürlük ve demokrasi için birleşme zamanı

İskenderun’da Demokrasi İçin Birlik paneline katılan Levent Tüzel ve Şenal Sarıhan, baskı ortamına dikkat çekerek birlikte mücadeleye çağırdı.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik İskenderun Yürütmesinin, ‘Herkes için demokrasi, demokrasi için birlik’ başlığı altında düzenlediği panele Emek Partisi MYK Üyesi Levent Tüzel, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan konuşmacı olarak katıldı. Panelde özgürlük ve demokrasi için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekildi.

Jorj Basus’ın yönettiği panelde ilk konuşmayı yapan Levent Tüzel, konuşmasına Kayseri’deki saldırıyı lanetleyerek başladı. Hükümet politikalarına işaret eden Tüzel, “Eski Kayseri Belediye Başkanı, şimdinin bakanı Mehmet Özhaseki diyor ki: “Hepimiz şehit olacağız.’ Başbakan, Cumhurbaşkanı konuşunca şehitliğin ne kadar kutsal bir mertebe olduğunu söyleyerek savaş ve şahadet üzerinden gençleri ölüme göndermeyi görev edinmişler. Ülkeyi yönetenlerin görevi gençleri şehitliğe göndermek midir?” diye sordu. Hükümetin darbe girişiminden sonra OHAL’i AKP’ye muhalefet eden herkese karşı uygulandığını belirten Tüzel, “Başkanlık olmazsa kaos olur, diye düğmeye bastılar ve şimdi Meclise MHP ile anlaşarak partili cumhurbaşkanlığı anayasa değişikliğini getirdiler. Kargaşa ortamı yaratarak herkesi başkanlığa razı etmeye çalışıyorlar. Buna razı olmayanları terör ve baskıyla razı etmeye çalışıyorlar” diye konuştu. “Bölme böldürtme fobisini ortaya atanlar Kürt halkının taleplerine yanıt vermeyenlerdir” diyen Tüzel, “Bizim bölme, bölünme gibi bir derdimiz yok, bizi savaş batağına çekmek isteyenlerle sorunumuz var. Bu noktada CHP’nin de barış ve özgürlükler temelinde durmalıdır” diye konuştu.

‘AKP ELMA ŞEKERİ GİBİ’

Şenal Sarıhan, 2002’de iktidara gelen AKP’yi  elma şekerine benzeterek, “Şimdi bize elma şekerinin parlak yüzünü gösteriyorlar” dedi. Halka, elma şekerinin sopasının vurulduğunu belirten Sarıhan, 2007’den beri yaratılan terör ve kargaşa ortamına dikkat çekti.Türkiye’de yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan Sarıhan, “Beşiktaş’ta yapılan katliamın neden tam da başkanlıkla ilgili önergenin Meclise sunulduğu gün yaşandığını düşündüm” dedi. OHAL’e dikkat çeken Sarıhan şunları söyledi: “Terörle mücadele yasası yürürlükte olan bir yasadır. Bunu genişletmek demek muhalefet eden herkesi terör faaliyeti yürütüyor demekle eşdeğerdir. Eğer bir parlamentodan vekiller alınıp götürülüyorsa, anayasa ihlal edilmiştir. Ve biz sessiz kalıyorsak parlamentoda görevimizi yapmıyoruz demektir.ve en yüksek mertebede oturan kişi ‘Bana ne anayasadan’ diyorsa anayasa ihlal edilmiştir. Her ölüm, patlama, parti binalarına saldırıdan iktidar sorumludur.”

Asgari müşterek taleplerle birlikte özgür ve demokratik Türkiye için yan yana mücadelenin gerekliliğine işaret eden Sarıhan, “Parlamentonun bu haliyle yeni anayasanın geçme ihtimali çok yüksek. Ama biz biliyoruz ki halkın gücü parlamentonun gücünden çok daha yüksektir” dedi. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Braga'nın yeni teknik direktörü Jorge Simao oldu

SONRAKİ HABER

Uludağ'da telesiyejlerde mahsur kalan 35 kişi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...