18 Aralık 2016 07:54

'Terör bahanesiyle yapılan saldırılar iktidardan güç alıyor'

Emek Partisi, Kayseri’deki bombalı saldırının ardından partilere, sendika ve kurumlara yönelik saldırılara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), Kayseri’de 14 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı üzerine gerçekleşen provokatif saldırılara ilişkin açıklama yayınladı. Partileri de dahil pek çok kuruma saldırılar olduğunu belirten EMEP, geniş kesimlerin gerilim ve çatışma ortamının içine çekilmek istendiğini belirterek, “Toplumu gerilime sürükleyerek gücünü arttırma ve bu gücü tek adam rejiminin dayanağı haline getirme hesabını yapan iktidarı uyarıyoruz” dedi.

Emek Partisi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

"İstanbul Beşiktaş’tan sonra Kayseri’de gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı, ülkenin nasıl bir açmaza doğru sürüklendiğini bir kez daha acı bir şekilde gösterdi. Ancak Kayseri’deki terör saldırısı bahane edilerek aralarında partimizin de yer aldığı parti, sendika ve kurumlara yapılan “sivil” saldırılarla toplumun geniş kesimlerini bu gerilim ve çatışma ortamının içine çekilmek istenmektedir. Açıktır ki, iktidarın Kürt sorununda ve Suriye başta olmak üzere bölgemizde uyguladığı yanlış politikalar, son bir buçuk yılda ülkeyi böylesine kanlı terör saldırılarına açık bir ülke haline getirmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı savaş, müdahale ve gerilimi tırmandırmaya yönelik politikalarını sorgulamak yerine “milli seferberlik” çağrıları yaparak geniş halk kesimlerini bu tehlikeli politikaya yedeklemeye çalışmaktadır. Kayseri’de partimize, HDP, DİSK ve CHP gençliğine ve ülkenin birçok kentinde HDP binalarına yönelik saldırılar bu “milli seferberlik” çağrısından güç almaktadır. Çünkü “milli seferberlik” çağrısı, iktidar destekçilerinin kendilerini devletin yerine koyup iktidarın politikalarını benimsemeyen bütün toplum kesimlerine saldırmasının önünü açmaktadır.

Toplumu gerilime sürükleyerek gücünü arttırma ve bu gücü tek adam rejiminin dayanağı haline getirme hesabını yapan iktidarı uyarıyoruz. Emek, barış ve demokrasi güçlerini, Kürtleri ve Alevileri “terör işbirlikçisi” olarak gösterip hedef yapan politika, ülkeyi büyük bir felakete sürükleyecek kadar tehlikeli bir politikadır. Çünkü iktidarın ısrar ettiği söylem ve politika ile ülkede yıllardır birlikte yaşayan emekçi halk kesimleri düşmanlaştırılıp gerilim ve çatışma ortamının içine çekilmektedir. Kayseri’deki terör saldırısından sonra birçok kentte sivil grupların gerçekleştirdiği saldırılar bu politikanın sonuçlardır ve eğer önüne geçilmezse ortaya çıkabilecek çok daha tehlikeli sonuçların sorumlusu da bu politikada ısrar eden iktidar olacaktır.

Emek Partisi olarak iktidarı gerilim ve çatışmayı derinleştirecek söylem ve politikalardan vazgeçmeye; Kayseri başta olmak üzere çeşitli kentlerde yapılan saldırılara göz yuman kamu görevlileri ile bu saldırıları yapanlar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya çağırıyoruz.

Ve bilinmelidir ki, hiçbir saldırı bizleri emeğin haklı davasından, her milliyetten işçi emekçilerin barış içinde sömürüsüz ve insanca yaşam mücadelesinden vazgeçiremeyecektir." (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Barış için mücadele edeceğiz'

SONRAKİ HABER

Bu köyde herkes icralık 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...