18 Aralık 2016 07:40

'Barış için mücadele edeceğiz'

Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıya tepki gösteren Batıkentliler ülkenin başkanlık sistemi uğruna katliamlar ülkesine dönüştürüldüğünü söylediler.

Paylaş

Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıya bir tepki de Batıkentlilerden geldi. Batıkent metrosunda bir araya gelen yurttaşlar, İstanbul Beşiktaş'taki saldırıdan kısa birkaç gün sonra Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bombalandığını dile getirdiler. Burada yapılan eylemde konuşma yapan Feyzullah Mızrak, Kayseri'de 13 askerin yaşamını yitirdiğini, 56 kişinin yaralandığını söyledi. Bombalamanın ardından bazı grupların EMEP, CHP, HDP binalarına saldırdığını belirten Mızrak, yükselen şiddet ortamının kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Bombalı saldırıların failleri değişse de değişmeyen tek bir bir gerçek olduğunu dile getiren Mızrak, “Bu ülke 7 haziran 2015'den bugüne adım adım bir katliamlar ülkesine dönüştürüldü. Seçim biter bitmez dayatılan 'ya istikrar ya kaos' Baskısı bugünleri yarattı. İstikrarın adı ise başkanlık sistemi olarak konuldu. Başkanlık Sistemi uğruna ülke katliamlar ve şehitler ülkesine dönüştü. Bizler bombalara alışmayacağız, baskılara teslim olmayacağız. Barış içinde yaşayabileceğimiz bir ülkeyi kendimiz inşa edeceğiz. Beşiktaş patlamasında ölen tıp fakültesi öğrencisi Berkay'ın babasının feryadını yükselteceğiz. Barış için mücadele edeceğiz. Yaşam halkımıza sahip çıkacağız. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de 2 HDP’liye önce saldırı, sonra gözaltı

SONRAKİ HABER

'Terör bahanesiyle yapılan saldırılar iktidardan güç alıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...