18 Aralık 2016 06:20

HDP'lilerin gözaltı süresi 5 gün daha uzatıldı

Beşiktaş’ta meydana gelen bombalı saldırının ardından İstanbul'da gözaltına alınan HDP’lilerin gözaltı süresi 5 gün daha uzatıldı. 

Paylaş

İstanbul Beşiktaş Vodafone Arana yanında geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen patlamanın ardından HDP ve DBP'ye dönük birçok kentte eş zamanlı başlatılan gözaltı furyası sonucu aralarında HDP İstanbul eşbaşkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel’inde bulunduğu en az 37 kişi gözaltına alınmıştı. Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHD) üyesi avukatlar, 5 günün sonunda gözaltındaki siyasetçilerle görüşebildi. Siyasetçilerin gözaltı süresinin 5 gün daha uzatıldığını ifade eden avukatların, savcılık tarafından getirilen kısıtlılık kararı nedeniyle dosyaya erişimleri engelleniyor. Gözaltında bulunan HDP İstanbul Eşbaşkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş da ÖHP’li avukatlar aracılığı ile mesaj gönderdi.

Erbaş’ın gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verildi: 

“Demokratik siyaset işletilmeli. Mevcut tabloda intikam söylemi ile siyasette sorun çözülmez. Bu saldırılardan hemen sonra alınmamız partimize yönelik yürütülen kirli bir oyundur. Bir algı operasyonudur. Medya da buna alet olmaktadır. Çok iyi biliyoruz ki bizi gözaltına aldıranlar, partimizin bu saldırılar ile bir ilgisinin olmadığını bildikleri halde partiyi hedef haline getirmeye çalışıyor. Bir an önce bu yaklaşımın ve bu dilin değişmesi gerekmektedir. Dün Beşiktaş bugün Kayseri'de yaşanan tüm ölümlere yürekten üzülüyoruz. Ama önemli olan yeni acıların yaşanmaması için ortak bir çözüm ve barış diline olan ihtiyacın giderilmesidir. Bu operasyonlar HDP’nin demokratik siyaset zemininden tamamen koparılması ve HDP’nin fiili olarak kapatılması çabasıdır. Bizler demokratik siyaset yapıyoruz. Demokratik siyasete darbeyi kabul etmeyeceğiz. Bugünler geçecek. İnançlıyız, kararlıyız, mutlaka halklar kazanacak. Bu ülkede demokratik bir yaşam mutlaka inşa edilecek. Mutlaka kazanacağız.”
(DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kardeş Türküler'den yeni albüm

SONRAKİ HABER

Endonezya’da kargo uçağı düştü: 13 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...