17 Aralık 2016 16:16

Yazar Erikli'yi öldüren zanlı tutuklandı

'Meleklerle Yaşamak' isimli kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Sinem K. tutuklandı. 

Paylaş

İstanbul Beyoğlu'nda “Meleklerle Yaşamak" isimli kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Sinem K., tutuklandı.

İstanbul'da kadın yazar Beki İkale Erikli'yi öldürmekle suçlanan Sinem K., Emniyet işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı. Sinem K., savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcı ayrıca Sinem K.'nın akıl sağlığı yönünden gözlem altına alınmasına da karar verilmesini istedi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Mahkemedeki sorgusunda, olay günü Erikli'nin ofisine gittiğini söyleyen Sinem K.'nın "Bana maktulü öldürmem için hiç kimse telkinde bulunmadı. Olayı ben kendim planladım. Maktul, 'Meleklerle Yaşamak' isimli kitabında kendi düşüncelerini bastırmaktadır. Ben kendisini öldürmekle benim gibi birçok kişinin aynı problemleri yaşamasını engellemiş oldum" dediği öğrenildi.

Olayda kullandığı silahın daha önce evlerinde bulunan eski bir silah olduğunu belirttiği kaydedilen Sinem K.'nın, "Daha önce hiç ateş etmemiştim. Daha önce hiç deneme atışı yapmamıştım. Çalışıp çalışmadığını daha önce kontrol etmemiştim, ancak çalıştığını düşünüyordum. Ben Beki İkala Erikli isimli şahsın seminerlerine katıldım. Daha sonra şeytan ve diğer varlıkları görmeye başladım. Ve son iki aydır uyuyamamaya başladım. Daha önce ofisine gidip görüşmek istemiştim. Ancak o zaman yanımda silah olup olmadığını hatırlamıyorum. Ellerim enerji alanı tarafından çekilmektedir" dediği öğrenildi.

Mahkeme, sorgusunu tamamladığı Sinem K.'nın "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, savcının akıl sağlığı yönünden gözlem altına alınması yönündeki talebini ise ayrı bir kararla kabul etti.

PSİKİYATRİ TEDAVİ GÖRECEK

Şüphelinin ifadesi sırasında sıradışı hareketlerde bulunduğunu belirten mahkeme, “Şüpheli tarafından yazılan notlarda intihar etme eyleminin bulunduğu, ifadesi sırasında sıradışı hareketlerde bulunduğu, kafasında örümcek bulunduğu, sürekli ellerini açıp kapattığı, ağlama eyleminde olduğu, kafasını sabit bir noktaya yöneltip beklediği, şüphelinin Adli Tıp İstanbul Şube Müdürlüğü'nün yapılan muayenesi sonucunda düzenlenen raporda aktif evlenme döneminde psikoz tespit edildiği" gerekçesi ile akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için bir sağlık kuruluşunun psikiyatri bölümünde gözlem altına alınmasına karar verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıda yaşamını yitiren askerler memleketlerine uğurlandı

SONRAKİ HABER

Halep boşaltılıyor Hatay’da korku ve endişe hakim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...