17 Aralık 2016 13:55

Kadın yazarı öldüren şüpheliye tutuklama istemi

Yazar Beki İkala Erikli’yi öldürdüğü gerekçesiyle ifade veren Sinem K, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Paylaş

“Melekler ile Yaşamak” adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli'yi öldürdüğü gerekçesiyle savcılıkta ifade veren Sinem K. “Kasten adam öldürme” suçundan tutuklanması talebiyle mahkeme sevk edildi.

Bugün Cinayet Büro Amirliğine getirilen Sinem K.'nın suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtililen, şüpheli Sinem K.'nın öldürdüğü kişiyi daha önce hiç görmediğini söylediği öğrenildi. Çelişkili ifadeler veren bazen ağlayan bazen gülen Sinem K.'nın öldürdüğü kişinin yazdığı kitapları okuduğunu ve akli dengesinin bozulduğunu söylediği öğrenildi. İfadesinde kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek yerine şüphelinin üç harflilerden, meleklerden ve şeytandan bahsettiği öğrenildi. Sinem K.'nın silahı nereden bulduğu sorularını da mantıklı bir cevap veremediği öğrenildi.

Şüphelinin otomobilinde bulunan 9 mm silah balistik inceleme için kriminal polis laboratuarına gönderildi. Daha önceden polise geliş kaydı bulunmayan Sinem K.'nın aracında bulunan silahın başka bir suçta kullanılıp kullanılmadığının araştırıldığı öğrenildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sinem K., nöbetçi savcılıkta ifade verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından Sinem K. "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık ayrıca, Sinem K.'nın akıl sağlığının tespiti yönünden gözlem altına alınmasını da talep etti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’deki yurtların önünde bir grup toplandı

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen: Ölümleri durduracak siyaseti geliştirmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...